Sean Connery-sås

Sean Connery-sås

Ja, såsen heter faktiskt så. Varför? Enligt Google-sökningen är såsens namn ett rent “hitte-på” för att få kundernas uppmärksamhet. Två restauranger i Stockholm (Urban Deli och Berns asiatiska) verkar ha haft såsen på sin meny. Det är i alla fall en smaksatt majonnäs som passar inom det asiatiska köket. Mitt recept nedan är hämtat från tasteline.com och ger 6-8 portioner (jag drog dock ner något på mängden soya). Jag kör snabbvarianten när jag gör egen majonnäs, dvs. använder stavmixern 🙂 

Riv 1-1,5 vitlöksklyfta och en tumstor bit ingefära fint ner i en hög mixerkanna. Tillsätt 1 äggula1 tsk sambal oelek, 1,5 tsk risvinäger1 tsk sesamolja och 3 tsk japansk soya. Blanda runt och häll sedan över 2,5 dl neutral olja (ex. matolja). Stick ner mixerstaven i den höga kannan och mixa snabbt till en majonnäs. Låt stå kallt fram till servering, smaka då av med salt och nymalen svartpeppar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *