Etikett: dill

Dillkött
Fläskkött, Nötkött, Viltkött

Dillkött

Sötsyrlig sås med valfritt protein. På bilden ser du vildsvin, klassiskt är annars kalvkött. Även kyckling ska tydligen vara gott, jag får testa och återkomma med respons på detta. Receptet hittade jag på ICA.se. Putsa 500-700 g benfritt kött och skar i 2-3 cm stora bitar. Lägg det i en gryta och täck med vatten. Låt koka upp […]

Smörgåstårta med lax, ägg och dill
Smörgåstårta

Smörgåstårta med lax, ägg och dill

En klassisk smörgåstårta med lax, ägg och dill. Sparsmakad garnering – men desto mer smak på insidan 🙂 Denna gav 6 rejäla portioner! Du behöver 3×6 = 18 skivor formfranska. Montering: 6 skivor bröd Fyllning 1 6 skivor bröd, halvera tre bröd och lägg skivorna omlott jämfört med första brödlagret Fyllning 2 6 skivor bröd Topping […]

Fänkåls- och gurksallad med dill
Sallad

Fänkåls- och gurksallad med dill

Så fräscht och gott tillbehör till fisk! Jag gillar inte fänkål så mycket, då det smakar lakrits (blä!). Men vinegretten med dill och citron mildrar verkligen lakritssmaken! Ursprungreceptet hittade jag på bloggen “Matochodla”. Ansa och skiva 1 fänkål och ca 15 cm gurka tunt på mandolinen.  Blanda ihop vinegretten i en skål: 1/2 dl olivolja, saften från 1/2 citron, 2 tsk flytande honung, 1 tsk […]

Mammas potatissallad
Buffé, Sallad, Tillbehör

Mammas potatissallad

Mammas potatissallad – den är bäst enligt mig! Potatis, ättiksgurka, äpple och lök som får gos ihop i gräddfil och majonnäs. Oftast smaksätter jag med dill, men jag gillar även persilja eller gräslök. Dock har jag rödlök istället för mammas originalrecept som innehåller gul lök. Receptet nedan räcker till 4-6 portioner, beroende på övriga tillbehör […]

Sprödbakad torsk med ärtor, fetaost och dill
Fisk

Sprödbakad torsk med ärtor, fetaost och dill

Jag blev verkligen överraskad över hur smakfull kombinationen fetaost, ärtor och dill blev! Och detta i kombination med böngroddar och sprödbakad torsk 😉 Receptet kommer från ICA:s kundtidning “Buffé” nummer 11/2017. En wrap räcker per person, de var väldigt mättande! Börja med att tina ca 200 g frysta ärtor. Smula ner 150 g fetaost i en skål och […]

Sallad

Gurksallad med dill och rädisor

En fräsch sallad som passar perfekt till husmansrätter. Mycket gott och enkelt! Skär 1/2 gurka i bitar, skölj och skiva 5-6 rädisor tunt samt strimla 1-2 salladslök. Blanda samman vinegretten: 1 msk vitvinsvinäger, 2 msk rapsolja (eller annan neutral olja), lite salt och nymalen svartpeppar samt dill (fryst går utmärkt). Blanda ner grönsakerna i vinegretten och låt stå i rumstemperatur till servering. Bör serveras ganska omgående, annars förlorar grönsakerna sitt […]

Smörgåsbakelse
Smörgåstårta

Smörgåsbakelse

Tjusigt att servera smörgåstårta i bakelseformat 🙂 Vill du ha en vegetarisk smörgåsbakelse? Hoppa då över räkorna och välj något gott från växtriket. Börja med att blanda en god äggsallad. Ikväll bytte jag dock ut gräslöken mot dill. Satsen räcker till 3-4 smörgåsbakelser.  Fördela äggsalladen på formskuret rostbröd. Toppa med äggsallad, skivad gurka och handpillade räkor. En citronskiva och en dillvippa gör det extra tjusigt!

Savoykåldolmar
Köttfärs

Savoykåldolmar

Kåldolmar i lite modernare tappning, med savoykål istället för vitkål. Mycket gott! Jag fick ut 10 st kåldolmar av denna satsen. Inspirationen kommer från ett recept från Mitt kök/Expressen.  Börja med att koka riset som ska vara i fyllningen: Koka 0,5 dl riskorn i 1,5 dl mjölk (jag tog faktiskt risottoris, då jag tänkte att det skulle funka bättre […]

Torsk med stekt gnocchi i citronsås med dill, parmesan och kapris
Fisk, Sås & Kryddsmör

Torsk med stekt gnocchi i citronsås med dill, parmesan och kapris

Receptet är hämtat från Allt om mat nummer 6/2016. Så himla gott! Sätt ugnen på 200 grader. Riv 25 g parmesanost fint. Ansa och strimla 3-4 salladslökar. Skölj och skiva 1 squash. Koka upp 2,5 dl mellan- eller vispgrädde, 1 fiskbuljongtärning och 1 msk pressad citron. Smaka av med salt och svartpeppar, tänk dock på att buljongtärningen ger mycket sälta. Tillsätt de vita strimlorna från salladslöken […]