Etikett: dill

Västerbottensmuffins
Buffé, Förrätt, Frukost & Brunch, Kräftskiva, Midsommar, Paj (matig), Påsk, Plock (antipasti, meze, tapas...)

Västerbottensmuffins med topping

Till midsommar blev det lite plock vid sidan av de klassiska lunchinslagen. Tipsar dig om att följa @matbubbel på Instagram, där du kan se plockmat i oändlighet! Däribland dessa godingar! Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman 200 g cream cheese, 3 ägg, 4 dl riven Västerbottensost (eller annan smakrik ost) samt lite finhackad dill […]

Schnitzel, savoykål, bacon, dill
Fläskkött, Sås & Kryddsmör, Tillbehör

Frasig schnitzel med savoykål, bacon och dill

På S:t Eriksplan finns en restaurang vid namn Portal. När man saknar huvudstadens restaurangutbud får man göra det bästa av situationen – och försöka återskapa recepten hemma. Servera med hasselbackspotatis, om du vill. Dubbelpanera 4-8 tunna färskschnitzlar: Vetemjöl kryddat med salt och nymalen svartpeppar Uppvispat ägg Ströbröd Stek schnitzlarna i omgångar i rikligt med smör. […]

Smörgåstårta kräftstjärtar
Skaldjur, Smörgåstårta

Smörgåstårta med kräftstjärtar

Två goda röror mellan Polarbröd – sååå gott så här i augusti! Fyllning 1: 4 hårdkokta ägg 2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs pressad citron frusen dill (eller färsk om du vill) salt och nymalen svartpeppar Grovhacka äggen, exempelvis med äggskivaren (skiva, vrid ett kvarts varv och skriva igen). Blanda ihop fyllningen och låt […]

Picklad fänkål
Fisk, Sallad

Picklad fänkål

Jag gillar inte fänkål… Alls. Det smakar lakrits. Men krispet är ju så gott till fisk! På en lokal lunchrestaurang fick jag tipset om att pickla den i en klassisk 1-2-3-lag. Så gott! Och mycket mindre lakritssmak 🙂 Ansa 0,5-1 fänkålsstånd. Skiva tunt, använd gärna mandolin. Jag skivade även gurka tunt. Blanda samman 1-2-3-lagen. Till […]

Filodegspaj
Buffé, Midsommar, Paj (matig), Påsk

Filodegspaj med färskpotatis och dill

Filodegen penslades med brynt smör, otroligt gott! Vill du göra det lite enklare för dig så tänker jag att pajen blir lika god med vanlig pajdeg. Testa gärna båda varianterna! Ett riktigt fint inslag på vår- och sommarbuffén. Receptet kommer från ”Mitt kök”. Koka 500 g färskpotatis så den nästan är klar. Häll av och […]

Dillkött
Fläskkött, Nötkött, Viltkött

Dillkött

Sötsyrlig sås med valfritt protein. På bilden ser du vildsvin, klassiskt är annars kalvkött. Även kyckling ska tydligen vara gott, jag får testa och återkomma med respons på detta. Receptet hittade jag på ICA.se. Putsa 500-700 g benfritt kött och skar i 2-3 cm stora bitar. Lägg det i en gryta och täck med vatten. Låt koka upp […]

Smörgåstårta med lax, ägg och dill
Smörgåstårta

Smörgåstårta med lax, ägg och dill

En klassisk smörgåstårta med lax, ägg och dill. Sparsmakad garnering – men desto mer smak på insidan 🙂 Denna gav 6 rejäla portioner! Du behöver 3×6 = 18 skivor formfranska. Montering: 6 skivor bröd Fyllning 1 6 skivor bröd, halvera tre bröd och lägg skivorna omlott jämfört med första brödlagret Fyllning 2 6 skivor bröd Topping […]

Fänkåls- och gurksallad med dill
Sallad

Fänkåls- och gurksallad med dill

Så fräscht och gott tillbehör till fisk! Jag gillar inte fänkål så mycket, då det smakar lakrits (blä!). Men vinegretten med dill och citron mildrar verkligen lakritssmaken! Ursprungreceptet hittade jag på bloggen ”Matochodla”. Ansa och skiva 1 fänkål och ca 15 cm gurka tunt på mandolinen.  Blanda ihop vinegretten i en skål: 1/2 dl olivolja, saften från 1/2 citron, 2 tsk flytande honung, 1 tsk […]

Mammas potatissallad
Buffé, Sallad, Tillbehör

Mammas potatissallad

Mammas potatissallad – den är bäst enligt mig! Potatis, ättiksgurka, äpple och lök som får gos ihop i gräddfil och majonnäs. Oftast smaksätter jag med dill, men jag gillar även persilja eller gräslök. Dock har jag rödlök istället för mammas originalrecept som innehåller gul lök. Receptet nedan räcker till 4-6 portioner, beroende på övriga tillbehör […]

Sprödbakad torsk med ärtor, fetaost och dill
Fisk

Sprödbakad torsk med ärtor, fetaost och dill

Jag blev verkligen överraskad över hur smakfull kombinationen fetaost, ärtor och dill blev! Och detta i kombination med böngroddar och sprödbakad torsk 😉 Receptet kommer från ICA:s kundtidning ”Buffé” nummer 11/2017. En wrap räcker per person, de var väldigt mättande! Börja med att tina ca 200 g frysta ärtor. Smula ner 150 g fetaost i en skål och […]

Sallad

Gurksallad med dill och rädisor

En fräsch sallad som passar perfekt till husmansrätter. Mycket gott och enkelt! Skär 1/2 gurka i bitar, skölj och skiva 5-6 rädisor tunt samt strimla 1-2 salladslök. Blanda samman vinegretten: 1 msk vitvinsvinäger, 2 msk rapsolja (eller annan neutral olja), lite salt och nymalen svartpeppar samt dill (fryst går utmärkt). Blanda ner grönsakerna i vinegretten och låt stå i rumstemperatur till servering. Bör serveras ganska omgående, annars förlorar grönsakerna sitt […]