Mammas potatissallad

Mammas potatissallad

Mammas potatissallad – den är bäst enligt mig! Potatis, ättiksgurka, äpple och lök som får gos ihop i gräddfil och majonnäs. Oftast smaksätter jag med dill, men jag gillar även persilja eller gräslök. Dock har jag rödlök istället för mammas originalrecept som innehåller gul lök. Receptet nedan räcker till 4-6 portioner, beroende på övriga tillbehör som serveras. 

Koka knappt 1 kg fast potatis/färskpotatis. Gör gärna detta dagen innan så den är helt kall när salladen ska tillredas, det underlättar tärnandet väsentligt. Jag brukar köra tärningar som är typ 1×1 cm.

Finhacka 1 rödlök. Skala, kärna ur och tärna ett litet äpple (1×1 cm-bitar). Tärna även inlagd ättiksgurka, jag brukar nog ta ca 15-20 gurkskivor. 

Blanda potatis, rödlök, äpple och ättiksgurka i en stor skål. Rör ner 3 dl gräddfil och knappt 1 dl majonnäs. Krydda med saltnymalen svartpeppar och fryst dill. Låt stå några timmar innan servering, gärna över natten. 

Tips! Om det behövs mer “klet” vid servering är det bara att tillsätta ytterligare gräddfil, majonnäs – eller t o m en skvätt mjölk (ja, jag har testat i brist på andra produkter och det blev hur bra som helst!). 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.