Bullar

Saffranssockerbulle
Bullar, Jul

Saffranssockerbulle

Saffran + Sockerbulle = Himmelskt! Jag använder alltid Roy Fares recept på vete- och saffransdegar med fördeg. Här fylls bullarna med vaniljkräm och doppas i socker vid servering. Ja, du fattar ju hur goda de är! Det allra första du gör är att ta fram 150 g smör så att det blir rumstempererat.  Börja med […]

Vaniljbullar
Bullar

Vanilj- och kardemummabullar

Fridas bakblogg – en källa för inspiration som aldrig sinar! Detta var ett nytt sätt för mig att göra vetedeg; med kall mjölk och alla ingredienser ner i bunken på en gång. Strålande och saftigt resultat! Receptet ger 32 tjusiga bullar. Blanda alla ingredienser i bunken till din köksassistent. Om du planerar att veva denna […]

Lussekatter
Bullar, Jul

Snurrad lussekatt

Jag använder alltid Roy Fares recept på vete- och saffransdegar med fördeg. År 2019 blev det en vild succé när Emma Brink (also known as “Brinken bakar”) snurrade sina lussekatter så här! Jag fyllde mina lussekatter med en enkel vaniljfyllning, men det går utmärkt att hoppa över fyllningen om du vill ha mer originella. Det […]

Kanelbullar med fördeg
Bullar

Kanelbullar med fördeg

Min nya grej är att baka vetebröd med fördeg! Du slipper två långa jästider, istället kör du en “mini” och och lång. Receptet är sprunget ur Roy Fares recept på saffransbröd. Det allra första du gör är att ta fram 300 g smör, så det blir rumstempererat.  Värm 5 dl mjölk (gärna standardmjölk á 3 % fetthalt) tillsammans […]

Hallonbullar
Bullar

Hallonbullar

Vetedegen enligt Leila Lindholms recept. Fyllningen enligt tidningen Matmagasinets recept. Perfekt sommarfika  Vetedeg: Värm 3 dl mjölk (1,5-3 % fetthalt) till 37 grader. Smula 50 g jäst i en degbunke och slå den värmda mjölken över. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt då 1,5 dl strösocker, 150 g rumsvarmt smör, 0,5 tsk salt samt 1 ägg. Blanda samman och rör sedan ner 10-12 dl vetemjöl, […]

Philadelphiabullar med blåbär
Bullar

Philadelphiabullar med blåbär

Philadelphiabullar, så gott och lättbakat! Går att variera i oändligheten skulle jag tro 🙂 På Lindas bakskola ser du steg-för-steg-bilder, men jag har valt att tillsätta blåbärssylt i fyllningen. Jag tycker det blir bäst med 24 bullar istället för 30 som det är i originalreceptet.  Börja med fyllningen, då den ska hinna stå i frysen minst 60 minuter: […]

Äppelkrans
Bullar

Äppelkrans

En saftig vetekrans fylld med äpple och kanel. Receptet kommer från favoritsidan “Lindas baksida”. Börja med vetedegen: Smula ner 25 g jäst i en degbunke. Värm 2,5 dl standardmjölk till 37 grader. Slå mjölken över jästen och rör så att jästen löses upp. Tillsätt 0,5 dl strösocker, 1 nypa salt, 0,5 tsk malen kardemumma samt 50 g rumsvarmt smör skuret i bitar. Blanda sedan ner 5-7 dl […]

Philadephiabullar med citron
Bullar

Philadephiabullar med citron

Oh my God! Alltså, det här var såååå gott! Citron – så fräscht och gott! På sidan “Lindas bakskola” finns fler recept med tips på olika smaksättningar, så detta ska bakas flera gånger. Att bullarna dessutom bakas i långpanna blir ett extra plus i kanten! Jag tycker 24 bitar blir lagom, men du kan även […]

Toscabullar
Bullar

Toscabullar

Roy Fares recept på toscabullar, åh så goda! Men jag gjorde faktiskt bara halva satsen på toscasmeten, jämfört med Roys originalrecept. Receptet ger 30-35 bullar.  Börja med vetedegen: Smula ner 30 g jäst i degbunken. Värm 2,5 dl standardmjölk till fingervärme (37 grader). Slå mjölken över jästen och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt 0,5 tsk salt, 5 g malen […]