Philadephiabullar med citron

Philadephiabullar med citron

Oh my God! Alltså, det här var såååå gott! Citron – så fräscht och gott! På sidan “Lindas bakskola” finns fler recept med tips på olika smaksättningar, så detta ska bakas flera gånger. Att bullarna dessutom bakas i långpanna blir ett extra plus i kanten! Jag tycker 24 bitar blir lagom, men du kan även välja att göra 30 mindre bitar.

Börja med fyllningen: Rör ihop 75 g rumsvarmt smör100 g Philadelphiaost1,5 dl florsocker1 msk vaniljsocker och finrivet skal från 1 citron. Klicka ut fyllningen i 24-30 små klickar på en tallrik, ställ tallriken i frysen i minst 1 timme.

Dags att göra vetedegen: Smula 25 g jäst i en degbunke. Värm 3 dl standardmjölk till 37 grader. Häll mjölken över jästen och rör tills den har löst sig. Tillsätt då 75 g rumsvarmt smör0,5 dl strösocker och en nypa salt. Blanda sedan ner 7-8 dl vetemjöl, lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg, som kan vara lite kladdig. Pudra lite mjöl över degen och lägg på en bakduk. Låt degen jäsa ca 40 minuter. 

Tryck ut den färdigjästa degen i en smord långpanna (eller använd bakplåtspapper), mått ca 29×32 cm. Lägg på bakduken igen och låt jäsa ytterligare 30 minuter. 

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram den färdigjästa degen. Tryck ner dina fingrar i rader, se till så du får lika många hål som du har frysta bitar fyllning. Ex. 4×6 eller 5×6 rader. Lägg ner en bit fryst fyllning i varje hål. 

Pensla degen med uppvispat ägg och strössla över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 18-25 minuter. Låt kakan sedan svalna under bakduk innan du skär den i bitar (en ruta runt varje fyllning). 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *