Hallonsaft

Hallonsaft

“Saft, saft, hallonsaft – bättre saft har ingen haft”. Receptet kommer från ICA, och ger ca 1 liter saft.

Rensa 1 kg hallon (ca 2 liter). Lägg hallon i en stor gryta och häll över 7,5 dl kallt vatten. Låt koka upp och låt sedan koka i 5 minuter. Häll upp i silduk och låt saften självrinna ner i en ny gryta under silställningen (det tar typ 20-30 minuter). 

När all saft har runnit igenom kan du slänga kärnorna som blir kvar i silduken. Sätt grytan på spisen igen och tillsätt saften från 1/2 citron och 5 dl strösocker. Koka sedan tills allt socker har löst sig, skumma väl. När saften är helt klar häller du upp den på varma, steriliserade flaskor och tillsluter. Ställ den varma saften direkt i kylen för att svalna snabbt. 

Sterilisera glasburkar och glasflaskor: Se till så att burkarna/flaskorna är helt rena. Ställ dem på en plåt i en kall ugn. Värm ugnen till 100 grader och låt burkarna/flaskorna stå där i 20-30 minuter, tills din sylt/saft är färdig för upphällning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *