Hallonsylt med touche av vanilj

Hallonsylt med touche av vanilj

Hemkokt hallonsylt och nystekta pannkakor, få saker slår väl det?! Grundreceptet är hämtat från Receptfavoriter.se. 

Rensa 1 kg hallon (ca 2 liter). Lägg dem i en stor kastrull och tillsätt 500 g syltsocker. Jag tillsatte även 1 msk vaniljsocker, men det kan så klart uteslutas om man vill. Koka sylten på svag värme i ca 10 minuter. Rör då och då, mosa gärna bären med hjälp av sleven. Klart! 

Häll upp sylten på rena, varma och steriliserade burkar, förslut burkarna genast. Ställ i kylen så sylten svalnar snabbt.

Sterilisera glasburkar och glasflaskor: Se till så att burkarna/flaskorna är helt rena. Ställ dem på en plåt i en kall ugn. Värm ugnen till 100 grader och låt burkarna/flaskorna stå där i 20-30 minuter, tills din sylt/saft är färdig för upphällning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *