Stuvad savoykål

Stuvad savoykål

Stuvad savoykål, eller vitkål, är väldigt gott och ett lättlagat tillbehör som passar till både fågel, fisk och kött. Nyttigt med, enligt de som förespråkar LCHF. 

Strimla 1/2-1 savoykålshuvud (beroende på storlek) Finhacka även 1 liten gul lök eller schalottenlök, samt 1-2 vitlöksklyftor om du önskar även det. 

Hetta upp en klick smör i en tjockbottnad gryta. Fräs lök och vitlök i smöret, låt det bli mjukt men inte få färg. Tillsätt sedan savoykålen och låt den mjukna något. Häll sedan över 2-3 dl vispgrädde och låt koka upp. Krydda med salt och malen svartpeppar. Låt koka ca 5 minuter, eller tills kålen har lagom tuggmotstånd enligt ditt tycke.

Tips: Häromdagen smaksatte jag den stuvade kålen med tärnat äpple och en klick skånsk senap. Detta passade otroligt bra ihop med knaperstekt sidfläsk. Kål, äpple, senap och fläskkött är ju en känd smakkombo 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *