Banansockerkaka

Banansockerkaka

Även om min 3-årige son älskar bananer så händer det då och då att det ligger brunprickiga bananer kvar i fruktskålen. Därför är olika recept på banankaka alltid trevligt att ha! Detta recept kommer från bloggen “Kryddburken”, och passade perfekt då jag bara hade 50 g smör i kylskåpet.

Smöra och bröa en sockerkaksform. Sätt ugnen på 175 grader, se till så att ugnsgallret är i nedre delen av ugnen.

Smält 50 g smör och låt svalna. Vispa 2 ägg och 2 dl strösocker vitt och poröst. 

Mosa 2 stora övermogna bananer. 

Blanda alla torra ingredienser i en skål: 3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker1 tsk kanel och en nypa salt. Sikta ner de torra ingredienserna i äggvispet. 

Rör ner det smälta smöret och de mosade bananerna, samt 0,5 dl mjölk. Rör snabbt ihop till en smet och fördela den i sockerkaksformen. 

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter, känn med en sticka så att kakan är klar. 

Låt kakan svalna några minuter innan du stjälper upp den på sockrat underlag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *