Etikett: mjölk

Scones i airfryer
Airfryer, Bröd (utan jäst), Frukost & Brunch

Scones i airfryer

Jag har blivit med airfryer. Ja, kanske lite sen på bollen… Men så nöjd! Jag köpte en Cosori Premium (5,5 liter) efter att ha läst olika test på nätet. Helgfrukostarna förgylls nu av scones av olika slag, härligt! Detta är samma recept som tidigare här på bloggen, men gräddningen är således annorlunda. Blanda de torra […]

Mac'n'cheese
Pasta

Mac’n’cheese

En krämig mac’n’cheese toppad med krispigt baconsmul. Godare än gott och som bomull kring hjärtat… 😉 Stek 1-1,5 paket bacon krispigt. Ta fram matberedaren och mixa ca 200 g vitt bröd fint. Det går utmärkt med en halvtorr baguette eller liknande. Mixa sedan det knapriga baconet. Blanda brödsmulor och bacon i en skål. Jag tillsatte […]

Raggmunk
Fläskkött, Vegetariskt (lakto-ovo)

Raggmunk

Jag trodde raggmunk var svårt att göra… Det var det definitivt inte! Men jag fick dem inte riktigt lika frasiga och “taggiga” i kanterna som mormor. Övning ger färdighet, tänker jag 🙂 Servera med klassiskt sidfläsk eller varför inte med krispiga, wokade grönsaker för en lakto-ovo vegetarisk rätt? Börja med att vispa samman smeten: Vispa […]

Scones
Bröd (utan jäst), Frukost & Brunch

Scones

Hemkunskapsboken från 8:an, fortfarande bästa receptet 🙂 Eller hur? Klassiska rundlar med kryss eller bakade i portionsform? Sätt ugnen på 250 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke: 4,5 dl vetemjöl (jag brukar ta 2,5 dl vetemjöl och 2 dl grahamsmjöl) 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt Frön […]

Smörgåstårta bröd
Bröd (med jäst), Smörgåstårta

Bröd till smörgåstårta

Jag kommer aldrig (ja, man ska kanske inte säga aldrig…) köpa bröd fler gånger när jag gör smörgåstårta. Sååå mycket godare med hembakat bröd med mer substans än den köpta formfranskan. Glömde tyvärr ta kort på brödet innan jag fyllde det, jag får komma ihåg det till nästa gång! Jag valde en rund springform (diameter […]

Kärleksmums med chokladkola
Långpannekakor, Mjuk kaka

Kärleksmums med chokladkola

Jag älskar kärleksmums! Eller mockarutor, Snoddas, kokosrutor, chokladrutor… Ja, du vet vilken kaka jag menar. Men ibland kan jag känna att den klassiska glasyren med massa florsocker blir alltför söt. Testade detta recept med en kokad chokladkola som krona på verket – OMG så gott! Recpetet hittade jag på Tasteline.com Börja med den mjuka chokladkakan: Sätt ugnen […]

Luftiga semlor
Semla

Luftiga semlor

Allas vår älskade Roy Fares – ännu ett mästerligt recept! Det där med fördeg, det är en bra grej! Receptet finns på en mängd sidor, jag hämtade mitt från hans hemsida royfares.se Receptet ger 25-30 semlor, beroende på hur stora du gör bullarna. Jag väljer dock att värma min kardemumma med mjölken, för att få fram ännu […]

Himmelska chokladmuffins
Mjuk kaka

Himmelska chokladmuffins

Alltså herregud vilka goda muffins! Härlig chokladsmak och saftiga som bara den, t.o.m två dagar efter baktillfället. Receptet hittade jag på bloggen “Bakverk och fikastunder“. Dessa bakade jag en VAB-dag med 4-årige sonen. Sätt ugnen på 175 grader. Fördela 12 st muffinsformar i en muffinsplåt (för bästa stadga under gräddningen). Blanda knappt 1 dl kakao, 1 dl […]

Hamburgerbröd utan dess like
Bröd (med jäst), Hamburgare

Hamburgerbröd utan dess like

Ja, precis så heter receptet på den sida jag hittade det. Så luftiga, så fina, så goda! Helt underbara! De påminner om lätta Brioche-bröd som finns i affärerna nuförtiden. Receptet kanske låter omständligt, men det är verkligen inga bekymmer att följa det. Jag hade bara vanligt vetemjöl hemma, och de blev ändå väldigt bra första gången jag […]

Frasvåfflor
Våfflor

Frasvåfflor

Enkla och frasiga våfflor. Receptet kommer från Coop:s hemsida och ger 6-8 våfflor beroende på laggstorlek. Smält 100 g smör och låt svalna något. Vispa samman 4 dl mjölk, 3 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och en nypa salt. Blanda ner det smälta smöret.  Hetta upp våffeljärnet, om du har non-stick-beläggning behöver du inte smöra järnet då det är tillräckligt mycket smör i smeten. Grädda […]

Hallonbullar
Bullar

Hallonbullar

Vetedegen enligt Leila Lindholms recept. Fyllningen enligt tidningen Matmagasinets recept. Perfekt sommarfika  Vetedeg: Värm 3 dl mjölk (1,5-3 % fetthalt) till 37 grader. Smula 50 g jäst i en degbunke och slå den värmda mjölken över. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt då 1,5 dl strösocker, 150 g rumsvarmt smör, 0,5 tsk salt samt 1 ägg. Blanda samman och rör sedan ner 10-12 dl vetemjöl, […]