Jag har blivit med airfryer. Ja, kanske lite sen på bollen… Men så nöjd! Jag köpte en Cosori Premium (5,5 liter) efter att ha läst olika test på nätet. Helgfrukostarna förgylls nu av scones av olika slag, härligt! Detta är samma recept som tidigare här på bloggen, men gräddningen är således annorlunda.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke:
- 4,5 dl vetemjöl (jag brukar ta 2,5 dl vetemjöl och 2 dl grahamsmjöl)
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 0,5 dl valfria frön, om så önskas
Tillsätt 50 g kallt smör, skuret i små bitar. Nyp ihop smöret med mjölblandningen. Rör till sist ner 2 dl mjölk eller filmjölk, rör snabbt ihop till en kladdig deg.
Förvärm din airfryer till 160 grader. Platta ut degen i en form av bakplåtspapper. Skåra brödkakan i sex trianglar och nagga med gaffel.
Grädda brödet i 160 grader i 13-15 minuter. Kolla efter 13 minuter om ytterligare färg önskas.
Serveras omgående, gärna med ost och hemgjord blodapelsinmarmelad.