Jag har blivit med airfryer. Ja, kanske lite sen på bollen… Men så nöjd! Jag köpte en Cosori Premium (5,5 liter) efter att ha läst olika test på nätet. Helgfrukostarna förgylls nu av scones av olika slag, härligt! Detta är samma recept som tidigare här på bloggen, men gräddningen är således annorlunda. Blanda de torra […]
Etikett: pumpafrön
Hemgjord, knaprig müsli
Såå gott med hemgjord müsli! Man kontrollerar själv vad som läggs i, vilket är perfekt för oss som är nötallergiker. Här kommer ett basrecept som du kan variera i oändlighet med ex. kokos och torkade frukter (och ja, nötter om du så vill). Jag följer min mammas råd och kör länge på lägre temperatur, dvs. […]
Kalljäst bröd med durumvete och pumpafrön
Jag älskar kalljästa bröd! Smidigt att sätta degen på kvällen och få nybakat bröd lagom till frukost. Detta recept kommer från tidningen Matmagasinet sommarspecial 2019. Det bakas i jäskorgar, men jag skulle tro att det även funkar att baka ut direkt på en plåt. Men korgarna hjälper så klart till att hålla formen på degen… […]
Ugnsbakade betor med citron, fetaost och pumpafrön
Vi prenumererar på ”Ekoboxen”, varannan vecka får vi fina ekologiska grönsaker levererade till ytterdörren. Trodde det var rödbetor i ena påsen, men det var visst vitbetor! Så rätten blev väldigt blek… Nåja 🙂 Vit- och gulbetor bakades i småformar och toppades med syrlig citron, salt fetaost och krispiga pumpafrön. Mycket gott! Sätt ugnen på 200 […]
Hålkakor med pumpafrön
På denna blogg finner du ursprungsreceptet, rågsiktskakor. Jag hade inte så mycket mjölk hemma, så degvätskan fick bli vatten här istället. Och så slängde jag ner lite pumpafrön, bara för att det är så gott! Smula ner 50 g jäst i en bunke. Värm 6 dl vatten till 37 grader. Slå vattnet över jästen och rör tills jästen har löst […]
Pasta med grönkål, parmesan och pumpa
En enkel men smakrik pastarätt, välj själv om du vill servera den vegetarisk eller med ex. räkor till. Koka pasta till fyra personer (ca 300 g). Rosta en näve pumpakärnor i en het, torr stekpanna tillsammans med lite flingsalt. Passa det noga, det går fort! Lägg fröna i en skål så länge. Plocka bladen från 4-5 stjälkar grönkål. Skölj grönkålen och […]
Snabba havregrynsfrallor
Ett tu tre – så var frukostbrödet klart 🙂 Sätt ugnen på 250 grader. Blanda 4 dl vetemjöl, 1,5 dl havregryn och 0,5 dl solrosfrön eller pumpafrön i en bunke. Tillsätt sedan 0,5 tsk salt, 2 tsk bakpulver, 2 msk rapsolja och 2,5 dl mjölk. Blanda snabbt ihop till en lite kladdig deg. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Klicka ut degen i 6 högar. Grädda bröden i […]
Vegetarisk pasta med pumpafrön, broccoli, basilika och halloumi
Meat Free Monday (eller det kanske var en tisdag i detta fall…). En mättande pasta med broccoli och varm basilikasås som toppas med halloumi samt rostade pumpafrön. Börja med att förbereda det som ska hackas/skäras: Ansa 1 broccolistånd och skär ner i buketter (jag brukar även skala och slanta stammen, den är synd att slänga). Strimla 1/2 kruka […]
Couscous-sallad med fetaost, melon och persilja
Ett litet ”hopkok” av vad som fanns hemma i kyl och skafferi. Det var gott, men jag tror nog det blir ännu bättre med en fastare melon så som galia- eller honungsmelon. Tillaga couscous enligt förpackningen (mitt märke angav 1 dl couscous + 1 dl kokande vatten = 3 dl färdig couscous). Tärna melon och ca 10 cm gurka. […]
Pastasallad med parmesanost
En pastasallad med smaker från Medelhavet. Gott! (10 portioner) Koka 500 g pasta, ex. fusilli eller farfalle. Häll av pastan och spola den med kallvatten så den kyls ner snabbt. Blanda en vinegrette på 0,5 dl vit balsamvinäger och 1 dl olivolja. Smaksätt vinegretten med honung, salt och nymalen svartpeppar. Blanda pastan med vinegretten i serveringsskålen. Strimla 0,5 burk soltorkade […]