Vi prenumererar på “Ekoboxen”, varannan vecka får vi fina ekologiska grönsaker levererade till ytterdörren. Trodde det var rödbetor i ena påsen, men det var visst vitbetor! Så rätten blev väldigt blek… Nåja 🙂 Vit- och gulbetor bakades i småformar och toppades med syrlig citron, salt fetaost och krispiga pumpafrön. Mycket gott!
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala 500 g betor i valfri färg. Dock brukar polkabetor tappa sin fina färg när de tillagas vilket gör att de är allra tjusigast råa.
Skär betorna i mindre bitar, ca 2×2 cm. Lägg dem in en bunke tillsammans med olivolja, salt och nymalen svartpeppar. Fördela bitarna i fyra portionsformar och tillaga i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
När betorna är nästan helt klara toppar du portionsformarna med finrivet citronskal, smulad fetaost och några pumpafrön. Tillaga ytterligare 5 minuter. Klart!