Ugnsbakade betor med citron, fetaost och pumpafrön

Ugnsbakade betor med citron, fetaost och pumpafrön

Vi prenumererar på “Ekoboxen”, varannan vecka får vi fina ekologiska grönsaker levererade till ytterdörren. Trodde det var rödbetor i ena påsen, men det var visst vitbetor! Så rätten blev väldigt blek… Nåja 🙂 Vit- och gulbetor bakades i småformar och toppades med syrlig citron, salt fetaost och krispiga pumpafrön. Mycket gott!

Sätt ugnen på 200 grader. 

Skala 500 g betor i valfri färg. Dock brukar polkabetor tappa sin fina färg när de tillagas vilket gör att de är allra tjusigast råa. 

Skär betorna i mindre bitar, ca 2×2 cm. Lägg dem in en bunke tillsammans med olivoljasalt och nymalen svartpeppar. Fördela bitarna i fyra portionsformar och tillaga i mitten av ugnen i ca 20 minuter. 

När betorna är nästan helt klara toppar du portionsformarna med finrivet citronskal, smulad fetaost och några pumpafrön. Tillaga ytterligare 5 minuter. Klart! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *