Pokébowl, allt gott i en liten skål! Sushiris i botten och massa smaskiga saker på toppen!
Koka 3 dl rundkornigt japanskt ris, alltså sushiris. Medan riset kokar rör du samman smaksättningen till riset, nämligen 2 msk risvinäger, 1 msk strösocker och 0,5 msk salt. Låt den lilla skålen stå på arbetsbänken medan riset kokar.
Rör ihop 1 dl god majonnäs med valfri mängd sriracha-sås (chilisås).
Själva tillbehören är valfria och lätta att variera, sök på nätet så hittar du mängder med förslag och idéer. Vi tog det vi hade hemma i frys och skafferi: handskalade räkor (1 kg = 4 portioner), tärnad mango, edamamebönor (soyabönor) samt grovhackade cashewnötter.
Är riset klart? Då smaksätter du det med risvinägerblandningen.
Fördela riset i fyra tjusiga skålar och toppa med de olika tillbehören i olika högar.
På bloggen hittar du även pokébowl med lax.
P.S Ätpinnarna i plast kommer från ”Rice” och finns i köksbutiker och online. D.S.