Poké bowl med räkor, mango, cashewnötter och sriracha-majjo

Poké bowl med räkor, mango, cashewnötter och sriracha-majjo

Pokébowl, allt gott i en liten skål! Sushiris i botten och massa smaskiga saker på toppen!

Koka 3 dl rundkornigt japanskt ris, alltså sushiris. Medan riset kokar rör du samman smaksättningen till riset, nämligen 2 msk risvinäger1 msk strösocker och 0,5 msk salt. Låt den lilla skålen stå på arbetsbänken medan riset kokar. 

Rör ihop 1 dl god majonnäs med valfri mängd sriracha-sås (chilisås). 

Själva tillbehören är valfria och lätta att variera, sök på nätet så hittar du mängder med förslag och idéer. Vi tog det vi hade hemma i frys och skafferi: handskalade räkor (1 kg = 4 portioner), tärnad mangoedamamebönor (soyabönor) samt grovhackade cashewnötter

Är riset klart? Då smaksätter du det med risvinägerblandningen

Fördela riset i fyra tjusiga skålar och toppa med de olika tillbehören i olika högar. 

På bloggen hittar du även pokébowl med lax.

P.S Ätpinnarna i plast kommer från ”Rice” och finns i köksbutiker och online. D.S.