Etikett: mozzarella

Plock (antipasti, meze, tapas...), Sås & Kryddsmör

Vispad mozzarella

Sås eller dip till vad du vill! Lagom för två personer. Kanske egentligen borde heta mixad mozzarella, men vispad låter bättre 😉 Dela 1 mozzarella i bitar med händerna och lägg i en skål som din stavmixer passar till (jag använde ”mini-matberedaren” till min stavmixer). Tillsätt 4 msk vispgrädde (ovispad). Mixa samman till en slät […]

Bröd (med jäst), Buffé

Tortano med mozzarella och basilika

Leila Lindholm, en av TV4:s första kockar. Så mycket gott hon bjöd på i sin TV-program, bl a detta fyllda bröd som är perfekt till utflykten eller buffén. Färdigt med ”pålägg” liksom! Jag gjorde det nu enkelt med basilika och mozzarella, men kan intyga att parmaskinka, oliver, salami osv är supergott i! Smula 15 g […]

Färsbiff med mozzarella och gnocchi
Köttfärs

Färsbiff med mozzarella och gnocchi

En stor färsbiff med smält mozzarella på toppen, i en liten pöl med tomatsås. Yummie! Börja med tomatsåsen. Här har jag inget riktigt recept, men detta hade vi (nog…) i: 1 finhackad gul lök, stektes lätt i en skvätt olivolja 2 rivna vitlöksklyftor, stektes lätt i en skvätt olivolja 500 g krossade tomater en skvätt […]

Frasiga potatiskroketter
Tillbehör

Frasiga potatiskroketter

Jag är väldigt förtjust i de där frysta potatiskroketterna. men nu när jag vet att det är så här enkelt att göra egna kanske jag inte köper färdiga fler gånger 😉 Maken höftade lite när han gjorde dessa, så några exakta mått finns ej tyvärr. Du får gå på känsla 🙂 Skala och skär 700-800 […]

Salsiccialasagne
Fläskkött, Köttfärs, Pasta

Salsiccialasagne

En helt vanlig lasagne, men med en genväg till de gudomliga smakerna genom att använda salsicciakorv! Snitta upp skinnet på tre färska salsicciakorvar (ex. ICA:s eget märke). Pilla ut köttet/korvmassan i en skål. Hetta upp lite olivolja eller flytande smör i en stekpanna och fräs köttet tills det får fin färg. Använd en trä- eller […]

Sallad med ton av Caprese
Sallad

Sallad med ton av Caprese

Tomat + mozzarella + basilika = Caprese. Lite ruccola i botten och olivolja på toppen som komplement denna gång. Fördela ruccola över ett fat. Fördela skurna tomater, delad mozzarella och strimlad färsk basilika över salladsbladen. Toppa alltihop med olivolja och nymalen svartpeppar. Fräscht, enkelt och gott!

Frittata med färskpotatis och mozzarella
Buffé, Frukost & Brunch, Tillbehör, Vegetariskt (lakto-ovo)

Frittata med färskpotatis och mozzarella

Frittata är en tjock, spansk omelett. Ett jättebra sätt att ta tillvara på rester – det är smart att vara klimatsmart! Skär olika godsaker i bitar, ex. kokt (färsk)potatis, paprika, tomater… Skala och skiva valfri sorts lök, och vitlök, tunt. Sätt ugnen på 200 grader. Fräs allt i omgångar i olivolja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Låt allt få […]

Varm pastasallad med salami och mozzarella
Pasta, Sallad

Varm pastasallad med salami och mozzarella

Kylskåpstömning innan veckohandlingen kan bli väldigt delikat! Koka pasta till 4 personer (250-300 g). Ringla olivolja över den färdigkokta pastan så den inte klibbar ihop. Strimla och skär valfria grönsaker i bitar. Jag tog det som fanns hemma i kylen; grön sparris, gul paprika och rödlök. Eftersom det är maj månad frodas örtkryddorna i landet, så generöst med gräslök hämtades in. Fräs grönsakerna […]