Färsbiff med mozzarella och gnocchi

Färsbiff med mozzarella och gnocchi

En stor färsbiff med smält mozzarella på toppen, i en liten pöl med tomatsås. Yummie!

Börja med tomatsåsen. Här har jag inget riktigt recept, men detta hade vi (nog…) i:

  • 1 finhackad gul lök, stektes lätt i en skvätt olivolja
  • 2 rivna vitlöksklyftor, stektes lätt i en skvätt olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • en skvätt mörk balsamvinäger
  • en skvätt vitt vin
  • en nypa strösocker
  • ett knippe strimlad färsk salvia (funkar med annan örtkrydda eller torkad dito, så klart!)
  • salt och nymalen svartpeppar

Låt tomatsåsen puttra minst 30 minuter. Smaka av tills du är nöjd med kryddningen.

Dags att göra biffarna! Blanda 500 g bland- eller nötfärs med salt, nymalen svartpeppar samt lite lökpulver och vitlökspulver (ja, ibland får man ta genvägar!). Forma till fyra biffar.

Bryn biffarna i lite flytande smör i en stekpanna. När biffarna har fått fin färg på båda sidor slår du tomatsås runt om och låter biffarna småputtra under lock tills de är klara.

Stek 500 g potatisgnocchi i flytande smör. Snåla inte med smöret och rör inte för mycket, utan låt gnocchin få fin färg. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Vi tog även lite mer salvia, då vi hade ett par blad kvar på plantan.

Fixa valfri grönsak. Vi serverade lättstekt squash och sugar snaps till.

När det börjar bli dags för servering skivar du 1 kula mozzarella i fyra skivor och lägger på färsbiffarna. Ta på locket igen och låt osten smälta någon minut.

Klart för servering!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.