Etikett: fetaost

Kyckling med ajvar och fetaost
Kyckling

Kycklingfilé med ajvar relish och fetaost

Saftig kycklingfilé i en enkel sås med mycket smak! Servera med grönsaker, ris, pasta, klyftpotatis… Ja, allt är gott! Sätt ugnen på 200 grader, ugnsgallret ska vara i mitten av ugnen. Dela 4 kycklingfiléer på hälften så att det blir åtta tunnare bitar. Krydda dem med lite salt och nymalen svartpeppar. Bryn dem i en […]

På grillen/BBQ

Elote – mexikansk majskolv

Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från “Arla”. Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten. Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/rivna vitlöksklyftor. Smula 150 g vitost/fetaost fint i en skål, Blanda ner 0,5-1 tsk chiliflakes samt finrivet skal från 1 lime.  Grilla eller stek majskolvarna. Pensla majskolvarna med smält smör och därefter med […]

Ugnsbakade betor med citron, fetaost och pumpafrön
Tillbehör, Vegetariskt (lakto-ovo)

Ugnsbakade betor med citron, fetaost och pumpafrön

Vi prenumererar på “Ekoboxen”, varannan vecka får vi fina ekologiska grönsaker levererade till ytterdörren. Trodde det var rödbetor i ena påsen, men det var visst vitbetor! Så rätten blev väldigt blek… Nåja 🙂 Vit- och gulbetor bakades i småformar och toppades med syrlig citron, salt fetaost och krispiga pumpafrön. Mycket gott! Sätt ugnen på 200 […]

Morotssallad
Sallad, Tillbehör, Vegetariskt (lakto-ovo)

Morotssallad med fetaost, oliver, pumpafrön och bladpersilja

Ett hitte-på-recept som blev helt fantastiskt! Vi grillade morötterna, men det går lika bra att ugnsrosta dem. Receptet som ensamtillbehör till middagen är beräknat för fyra personer. Skala 1 kg morötter och skär i valfria bitar, jag skar i sneda breda skivor. Blanda morotsbitarna med olivolja, nymalen svartpeppar och salt. Tillaga dem antingen på grillen (vi körde i grillwoken) eller i […]

Sprödbakad torsk med ärtor, fetaost och dill
Fisk

Sprödbakad torsk med ärtor, fetaost och dill

Jag blev verkligen överraskad över hur smakfull kombinationen fetaost, ärtor och dill blev! Och detta i kombination med böngroddar och sprödbakad torsk 😉 Receptet kommer från ICA:s kundtidning “Buffé” nummer 11/2017. En wrap räcker per person, de var väldigt mättande! Börja med att tina ca 200 g frysta ärtor. Smula ner 150 g fetaost i en skål och […]

Sötpotatissallad
Sallad, Tillbehör, Vegetariskt (lakto-ovo)

Sötpotatissallad

Ett hitte-på-recept utifrån det som fanns i grönsakslådan. Fräscht och gott – och färgglatt! Skala och tärna (2×2 cm) en stor sötpotatis. Blanda sötpotatisen med olivolja, salt och nymalen svartpeppar på en bakpappersklädd plåt. Rosta sötpotatisen i ugnen (225 grader) tills den är mjuk och har fått fin färg, det tar ca 20 minuter.  Medans sötpotatisen är i ugnen fortsätter du […]

Smördegspizza med mangold, fetaost och oliver
Pizza, Plock (antipasti, meze, tapas...), Vegetariskt (lakto-ovo)

Smördegspizza med mangold, fetaost och oliver

Fick så fin mangold av min väninna, en rejäl påse. Blev lite olika tillbehör till veckans middagar, men just denna rätt vill jag tipsa om. Vegetarisk, men kan kompletteras med ex. parmaskinka.  Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram smördeg, jag föredrar kyld på rulle framför frysta plattor. Skär smördegen i bitar, ex. trianglar. Snitta smördegen […]

Orecchiette med tomat, fetaost och lufttorkad skinka
Pasta

Orecchiette med tomat, fetaost och lufttorkad skinka

Medelhavet fångat i en tallrik! Receptet är hämtat från “Mitt kök”. Halvera 250 g cocktailtomater. Skär ca 10 basilikablad (eller annan ört) i strimlor. Blanda tomater och basilika med 2 msk pressad citronsaft och lika mycket olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar. Tärna 1 paket fetaost. Koka 300-350 g orécchiette, eller annan pasta, al dente. Häll av pastan och häll den i en stor skål, […]