Kyckling med ajvar och fetaost

Kycklingfilé med ajvar relish och fetaost

Saftig kycklingfilé i en enkel sås med mycket smak! Servera med grönsaker, ris, pasta, klyftpotatis… Ja, allt är gott!

Sätt ugnen på 200 grader, ugnsgallret ska vara i mitten av ugnen.

Dela 4 kycklingfiléer på hälften så att det blir åtta tunnare bitar. Krydda dem med lite salt och nymalen svartpeppar. Bryn dem i en klick smör i en stekpanna i omgångar. Lägg sedan över dem i en gratängform.

Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål: 3 dl vispgrädde, 0,75 dl ajvar relish (välj själv om du vill ha mild eller stark), 150 g grovt smulad fetaost, 1,5 tsk torkad oregano samt lite nymalen svartpeppar. Salt behövs inte, då fetaosten är salt i sig.

Häll såsen över kycklingbitarna.

Tillaga kycklingen i mitten av ugnen tills den är genomstekt, ca 20 minuter.

Servera med valfria tillbehör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *