Cocktail Party 1960s

Cocktail Party 1960s

Jag startade en bokklubb för två år sedan. Läsa/lyssna på bok och avnjuta en måltid med inspiration från boken. Denna gång utspelade sig boken till stor del i brittiska societeten under 1960-talet, därav denna meny. Vilken bok? Sista brevet från din älskade, av Jojo Moyes. Inspirationen till menyn hittades på olika brittiska och amerikanska sajter. En väldigt gul/beige middag…

Deviled eggs

Hårdkoka ägg och låt kallna. Efter skalning halverar du äggen på längden och gröper ur äggulan. Blanda äggulan med majonnäs och lite tabasco samt salt och nymalen svartpeppar. Klicka eller spritsa tillbaka äggulefyllningen i äggvitan. Toppa med lite paprikapulver vid servering.

Pineapple Cheese Ball

Alltså, detta var vi väldigt skeptiska till. Men herregud såååå gott! Låt en liten burk krossad ananas rinna av väl innan du blandar den med 200 g cream cheese. Finhacka 1-2 salladslökar samt 0,5 grön paprika. Rör ner lök och paprika, krydda med salt och nymalen svartpeppar. Jag valde att fördela ost- och ananasmassan i små muffinsformar av metall, men enligt originalet ska man låta rulla massan till bollar som man rullar i finhackade nötter eller mandel. Jag toppade dock mina formar med lite hackad mandel. Serveras med salta kex (crackers).

Shrimp Cocktail med Mary Rose-sås

Börja med såsen: Majonnäs med ytterst lite chilisås av ketchuptyp samt några droppar Worcestersås. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Fortsätt med salladen: Finstrimlad isbergssallad, tärnad avokado samt lite gul paprika, gurka och tomat. Fördela grönsakerna i botten av portionsformar eller glas. Häng skalade räkor lite tjusigt på kanten och toppa salladen med såsen.

Salmon Finger Sandwich

Bred cream cheese ljus formfranska (inget fullkorn här inte!). Fördela kallrökt lax över. Bred cream cheese på en ny brödskiva och lägg på med osten uppåt. Fördela tunt skivad gurka över osten och toppa sedan med en tredje brödskiva. Kantskär mackan och skär sedan i tre stavar. Hängde du med? Bröd – cream cheese – kallrökt lax – bröd – cream cheese – gurka – bröd.

Utöver dessa delikata anrättningar serverades även:

  • Potatischips
  • Gröna oliver, så klart med pimento
  • Cheddarost skuren i småkuber
  • Cadbury Chocolate Fingers

Att få duka med mormors porslin, bestick och dukar. Kärlek!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *