En kaka som funkar lika bra till eftermiddagskaffet som till dessert med en kula vaniljglass. Gott! Smöra och bröa en form, jag tog en springform med diametern 24 cm. Men självklart funkar en rektangulär form lika bra 🙂 Sätt ugnen på 175 grader. Vispa 150 g smör mjukt, tillsätt sedan 1,5 dl strösocker. Vispa sedan ner 2 ägg, men ta ett ägg […]
Etikett: päron
Fransk päronpaj
Denna paj bakade jag flera gånger 2009-2010, men sedan tappade jag bort receptet… Tänk vilken lycka när jag snubblade över det via en Google-sökning då jag hamnade på Arlas hemsida! Börja med pajbotten, där jag föredrar matberedare som hjälp med detta moment: Blanda 2,5 dl vetemjöl och 2 msk strösocker. Tillsätt 125 g kallt smör skuret i bitar och kör till en smulig […]
Päronmarmelad med ingefära
Helt underbar marmelad som funkar lika bra på rostat bröd som till ostbrickan. Reglera mängden ingefära själv, jag gillar en mildare smak.Receptet ger 2-3 små burkar. Skala och kärna ur päron, det ska bli 500 g när skal och kärnhus är borta. Tärna frukten fint, jag tog faktiskt fram lökhackaren ”Alligator” och fick perfekta små tärningar 🙂 Tärningarna […]
Päronmousse
På bloggen ”Bli min jäst” fann jag detta finfina recept på päronmousse. På bilden ovan ser du denna mousse längst fram, och i bakgrunden grönfärgad vispgrädde samt After eight-fluff. Receptet nedan räcker till två lager i en tårta eller ett rejält gäng med cup cakes. Börja med att lägga 4 blad gelatin i blöt i lite kallt […]
Päron- och minttårta
En ”semi-naked” chokladtårta med päronmousse, After eight-fluff samt grönfärgad grädde. Här är alla recept: Tårtbotten ”3 lika” med chokladsmak Päronmousse After eight-fluff Vispgrädde färgad med grön färg (pasta/gel/karamell) Tårtbottnen delade jag på tre. Första tårtbottendelen strök jag med After eight-fluff. Andre tårtbottendelen fylldes med päronmousse. På toppen lades den tredje tårtbottendelen och därefter ströks tårtan […]
Päron- och ingefärsdessert
En enkel dessert men med mycket smak! Skala och tärna päron, beräkna typ ett päron per person. Lägg pärontärningarna i en kastrull och tillsätt 2 tsk vaniljsocker och 0,5-1 tsk malen ingefära (beroende på hur mycket smak du vill ha). Låt pärontärningarna koka ihop till en kompott, det tar bara några minuter. Ställ kompotten åt sidan att svalna en liten […]