Päron+mintmousse

Päronmousse

På bloggen “Bli min jäst” fann jag detta finfina recept på päronmousse. På bilden ovan ser du denna mousse längst fram, och i bakgrunden grönfärgad vispgrädde samt After eight-fluff. Receptet nedan räcker till två lager i en tårta eller ett rejält gäng med cup cakes. 

Börja med att lägga 4 blad gelatin i blöt i lite kallt vatten. Jag hade bara 3 1/2 blad hemma, och det funkade utmärkt det oxå!

Lägg en burk päronpuré (kolla på barnmatshyllan), 1 msk koncentrerad päronsaft (jag tog lättdryck) samt 1/2 dl strösocker i en liten kastrull. Värm upp detta på medelvärme, det ska ej börja koka!

Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smäla ner i den heta päronpurén. Rör om tills gelatinet har smält. Låt sedan detta svalna en stund, annars riskerar du skuren grädde i nästa moment. 

Vispa 3 dl vispgrädde rätt så hårt. Rör ner den avsvalnade päronmoussen. Plasta och ställ skålen i kylskålet några timmar. 

Tips! Jag gjorde min päronmousse dagen innan tårtan skulle läggas samman. Då hann den bli alltför fast för spritsning… Det löste jag genom att röra ner någon matsked ovispad grädde, då blev moussen len och fin igen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *