Etikett: ägg

Kladdkaka med lingonpannacotta
Dessert, Kladdkaka

Kladdkaka med lingonpannacotta

Choklad och lingon – så fräscht ihop! Börja med pannacottan: Lägg 1 gelatinblad i kallt vatten ca 5 minuter. Hetta upp 1,5 dl vispgrädde, 1 dl lingon (frysta går utmärkt) och 0,5 dl strösocker. Mixa den heta lingongrädden och sila ner i en skål. Krama ur gelatinbladet och låt det smälta. Välj nu hur du […]

Västerbottensmuffins
Buffé, Förrätt, Frukost & Brunch, Kräftskiva, Midsommar, Paj (matig), Påsk, Plock (antipasti, meze, tapas...)

Västerbottensmuffins med topping

Till midsommar blev det lite plock vid sidan av de klassiska lunchinslagen. Tipsar dig om att följa @matbubbel på Instagram, där du kan se plockmat i oändlighet! Däribland dessa godingar! Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman 200 g cream cheese, 3 ägg, 4 dl riven Västerbottensost (eller annan smakrik ost) samt lite finhackad dill […]

Bröd (med jäst), Frukost & Brunch

Egg & Bacon McMuffin

Engelska muffins, cheddarost, stekt ägg och bacon. Svårare än så är det inte att göra McDonald’s-favoriten hemma. Receptet på bröden kommer från Victorias provkök och ger 16-18 bröd, som är perfekta frukostfrallor om du inte vill äta McMuffin-varianten. Börja med att smälta 60 g smör i en kastrull. Tillsätt 4,5 dl mjölk (gärna 3% fetthalt) […]

Ryttarkaka
Långpannekakor, Mjuk kaka

Ryttarkaka

Detta är en kaka med olika namn. Jag säger ryttarkaka men chokladkaka med kokostosca är också ett vanligt namn. En lättbakad kaka som ger många bitar och som funkar fint att frysa in. Kan det bli bättre? Det finns många recept, just detta kommer från boken “Lindas baka i långpanna”. Sätt ugnen på 200 grader. […]

Smörgåstårta med rostbiff och bacon
Smörgåstårta

Smörgåstårta med bacon och rostbiff

Smörgåstårta, eller i detta fall smörgåsbakelse, fylld med bacon och strösslad med rostad lök. Gott? Så klart det var! Detta recept räcker till 4 stadiga portioner. Börja med fyllningen, där allt blandas samman: 2 paket bacon, knaperstekt (spara gärna lite till garnering) 1 dm purjolök (fint strimlad och sköljd) 3 hårdkokta och grovhackade ägg ca […]

Frasiga potatiskroketter
Tillbehör

Frasiga potatiskroketter

Jag är väldigt förtjust i de där frysta potatiskroketterna. men nu när jag vet att det är så här enkelt att göra egna kanske jag inte köper färdiga fler gånger 😉 Maken höftade lite när han gjorde dessa, så några exakta mått finns ej tyvärr. Du får gå på känsla 🙂 Skala och skär 700-800 […]

Äpplecheesecake med havrebotten
Cheesecake, Dessert

Äpplecheesecake med havrebotten

Tack Brinken bakar för alla dina underbara recept! En seg havrebotten (havre är ju nyttigt!), äpplekompott, vaniljcheesecake samt salt kolapannacotta. Där tog jag dock en liten genväg jämfört med fru Brinks recept, då jag tog färdig kolasås på tub. Funkade finfint! Jag monterade alla lager på varandra i en sprinform, men nästa gång ska jag […]

Schnitzel, savoykål, bacon, dill
Fläskkött, Sås & Kryddsmör, Tillbehör

Frasig schnitzel med savoykål, bacon och dill

På S:t Eriksplan finns en restaurang vid namn Portal. När man saknar huvudstadens restaurangutbud får man göra det bästa av situationen – och försöka återskapa recepten hemma. Servera med hasselbackspotatis, om du vill. Dubbelpanera 4-8 tunna färskschnitzlar: Vetemjöl kryddat med salt och nymalen svartpeppar Uppvispat ägg Ströbröd Stek schnitzlarna i omgångar i rikligt med smör. […]

Citronkladdkaka med blåbär och vit choklad
Dessert

Citronkladdkaka med blåbär och vit choklad

Glömde så klart att fotografera när moussetårtan var uppskuren… Men du får föreställa dig ett lager med citronkladdkaka, ett lager med blåbärspannacotta, ett lager med blåbärsmousse och allt detta omslutet av vit chokladmousse. Receptet kommer från bloggen “Erikas fikastund“. Blåbärskomponenterna, ja till och med hela tårtan, kan göras klar i förväg och förvaras i frysen. […]

Smörgåstårta kräftstjärtar
Skaldjur, Smörgåstårta

Smörgåstårta med kräftstjärtar

Två goda röror mellan Polarbröd – sååå gott så här i augusti! Fyllning 1: 4 hårdkokta ägg 2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs pressad citron frusen dill (eller färsk om du vill) salt och nymalen svartpeppar Grovhacka äggen, exempelvis med äggskivaren (skiva, vrid ett kvarts varv och skriva igen). Blanda ihop fyllningen och låt […]