Smördeg, smör, äpple, råsocker, kanel och ägg. Klart!
Skala och kärna ur 4 äpplen. Skär i mindre bitar. Smält lite smör i en gryta och lägg ner äpplebitarna. smaksätt med råsocker och kanel. Självklart funkar det med vanligt strösocker om du inte har råsocker hemma! När äpplebitarna börjar mjukna drar du kastrullen åt sidan.
Sätt ugnen på 225 grader.
Ta ut en rulle färsk smördeg. Skär smördegen i åtta bitar, låt dem ligga kvar på pappret som följer med i förpackningen.
Fördela äppelfyllningen på de åtta smördegsbitarna. Lägg ihop till små rektangulära piroger, nyp ihop kanterna med hjälp av en gaffel.
Pensla med uppvispat ägg och toppa, om du vill, med lite råsocker (pga tjusigt).
Grädda i mitten av ugnen tills de små smördegspajerna är gyllene på både över- och undersida. En vill ha frasig smördeg, inte dåligt gräddad! Låt pajerna svalna några minuter och servera dem sedan med en skål vaniljsås. Doppa på!