Kycklingballotine

Kycklingballotine

För det tjusiga resultatet måste jag säga att det var liten arbetsinsats 🙂 Perfekt för middag till många, då kycklingen går att förbereda någon dag innan om man vill. Det går åt en hel del plastfolie dock…

Skiva kycklingfiléer i två-tre tunna skivor. Banka ut skivorna mellan plastfolie med hjälp av ex. en kastrull.

Lägg ut dubbla lager plastfolieark på arbetsbänken. Nu är det dags för montering, där du själv väljer smak och innehåll förutom den tunnskivade kycklingen. Jag lade ut ingredienser enligt följande:

  • Kallrökt skinka
  • Kycklingfilé (två utbankade skivor)
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • Färsk timjan
  • Prästost skuren i stavar

Rulla ihop till en riktigt tajt rulle, snurra rullen för att få en så snygg “korv” som du kan. Paketera sedan in den plastade “korven” i aluminiumfolie.

Koka upp vatten i en stor gryta och låt aluminiumfoliepaketen sjuda 15-17 minuter. Stäng av plattan och flytta grytan från värmen. Låt paketen ligga ytterligare några minuter i det varma vattnet. Tag sedan upp och låt svalna innan du öppnar upp paketen. Hit kan du förbereda, om du önskar.

Vid servering väljer du ett av följande alternativ:

  • Stek hela ballotinen (rullen) i en klick smör och skiva sedan upp
  • Skiva upp den svala/kalla ballotinen (rullen) och lägg i en ugnsform som ställs in i 175 grader i ca 15 minuter

Vi serverade vår kycklingballotine med parmesangratinerat potatismos samt balsamvinägersky.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *