Pizza

Grymt bra pizzadeg (kalljäst)
Pizza

Grymt bra pizzadeg (kalljäst)

Kalljäst pizzadeg som knådades medan frukosten avnjöts. Sedan gick det hyfsat snabbt att fixa pizzorna efter jobbet. Hur bra som helst! Detta toppenrecept hittade jag här! Receptet ger 6 portionspizzor. Värm 6 dl vatten till 37 grader. Smula 12,5 g färsk jäst (1/4 paket) i en degpunke. Häll vattnet över och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt då övriga ingredienser; 1 […]

Tarte Flambée
Pizza, Vegetariskt (lakto-ovo)

Tarte Flambée

Tarte Flambée, Frankrikes svar på pizza! Tunn botten med krämig ostfyllning – toppa med valfria tillbehör! Till denna rätt från Alsace avnjutes så klart ett gott vitt vin från regionen. Receptet kommer från Matmagasinet nummer 2/2019, och ger fyra små pizzor (3 portioner som huvudrätt, närmare 8 portioner som förrätt). Börja med degen: Blanda 5 dl vetemjöl, 1/2 […]

Smördegspizza med mangold, fetaost och oliver
Pizza, Plock (antipasti, meze, tapas...), Vegetariskt (lakto-ovo)

Smördegspizza med mangold, fetaost och oliver

Fick så fin mangold av min väninna, en rejäl påse. Blev lite olika tillbehör till veckans middagar, men just denna rätt vill jag tipsa om. Vegetarisk, men kan kompletteras med ex. parmaskinka.  Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram smördeg, jag föredrar kyld på rulle framför frysta plattor. Skär smördegen i bitar, ex. trianglar. Snitta smördegen […]

Pizzabullar
Pizza, Plock (antipasti, meze, tapas...)

Pizzabullar

Färdigt pizza-kit denna gång, men självklart är det bättre (eller mer pretto :)) att göra egen deg och tomatsås! Kavla ut pizzadeg på rengjord arbetsyta. Bred lite tomatsås över bottnen, men lämna en kant längs med långsidan. Strö över valfri fyllning, ex. knaperstekt bacon/rökt skinka och riven ost. Rulla ihop till en rulle och skär i bitar – tänk kanelbullar […]