Enklare än enklast! Och ack så gott! Favoriten är i vinegrette till tomatsallad eller färskpotatissallad. Låt 20 fläderblommor ligga i blöt i kallt vatten 30-60 minuter. Häll bort smuts och smådjur. Klipp bort de grövsta kvistarna och lägg blommorna i en stor glasburk. Häll över 1 liter vitvins- eller äppelcidervinäger. Sätt på locket och låt […]
Tips från husmor
Basilikasalt
Örterna frodas i trädgården. Ju mer man skördar, desto mer växer de. Underbart! Men vad ska man göra av allt? Örtsalt är enkelt att göra och smaken konserveras naturligt. Hur bra som helst! 🙂 Plocka bladen från valfri ört/örter. Till 4 dl örter går det åt 1 dl grovt hushållssalt. Lägg örter och salt i mixern och mixa […]
Diskvåfflor
Att rengöra våffeljärnet är nästan en OS-gren… Hur ska man göra för att få bort smuts och gammalt fett? Jo, man gör en ”diskvåffla”, som suger åt sig fett och smuts. ”Receptet” nedan ger två våfflor. Jag tänker att du förstår att dessa våfflor ej ska förtäras efter gräddning utan slängas… 😉 Detta tips kommer […]
Hjärtformade ägg
Nästan mer pyssel än matlagning… Dessa ägg gjorde jag på alla hjärtans dag, efter att ha sett ett filmklipp på Facebook. Klipp en mjölkkartong, eller liknande, i bitar så du får ett hörn (se bild). Ta fram en penna per ägg samt två gummiband per ägg. Hårdkoka ägg. Spola dem med kallvatten så de går att skala, men de ska fortfarande […]