En pizza behöver inte ha tomatsås, här tar man en härlig ostkräm istället. Receptet kommer från ICA:s tidning Buffé.
Börja med pizzadegen: Smula ner 25 g jäst i en bunke, tillsätt 2,5 dl 37-gradigt vatten och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt 1 tsk salt samt 1 msk olivolja och arbeta därefter in 6-7 dl vetemjöl. Arbeta till en smidig deg och låt den sedan jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Rör under tiden ihop ostkrämen: Riv 2 dl ost (ex. Västerbottens eller vällagrad Prästost) och blanda med 2 dl crème fraiche och 2 tsk flytande honung. Ställ ostkrämen i kylen medan pizzadegen jäser klart.
Skölj och bryt av nedersta delen på sparrisen (ett knippe á 250 gram), dela sparrisen i tre delar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Ta upp den färdigjästa degen på mjölat bakbord och dela i två-fyra delar. Kavla ut till pizzor och och lägg på bakpappersklädda plåtar. Fördela ostkrämen över pizzabottnarna och strö sedan över sparrisen. Krydda med nymalen svartpeppar och grädda därefter pizzorna i omgångar i mitten av ugnen (ca 15 minuter).
Toppa pizzan med ruccola och servera gärna med en god lufttorkad skinka och en tomatsallad.