Ovo-vegetariska biffar som är så goda! Jag funderar på att smaksätta med garam masala nästa gång och servera med indiska tillbehör. Denna gång blev det smaker från Medelhavet, med bland annat en kall basilika- och vitlökssås.
Grovriv 1 zucchini och lägg i ett durkslag. Salta och låt stå i ca 10 minuter.
Hacka 2 salladslökar.
Skala och finriv 1-2 morötter, beroende på storlek.
Krama ur så mycket vätska du kan från zucchinin.
Knäck 2 ägg i en stor skål, vispa upp lätt med en gaffel. Tillsätt zucchini, salladslök och morot samt 1,5 dl vetemjöl. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Finriv även 1-2 vitlöksklyftor rakt ner i smeten (eller finhacka, om du föredrar det).
Om du vill kan du även blanda ner 0,75 dl riven ost eller smulad fetaost.
Hetta upp lite raps- eller olivolja i stekpannan. Klicka ut fyra biffar, platta till och stek på medelhög värme 2-3 minuter per sida.
Låt dem rinna av på en tallrik med hushållspapper. Servera så snart du kan.
