Bao med pankopanerad kyckling

Bao med pankopanerad kyckling

På min blogg hittar du receptet på bao, dvs. de ångade bröden. Jag brukar göra en rejäl sats, då de går alldeles utmärkt att frysa in. Perfekt att ta fram och bara låta tina.

Pankopanerad kyckling: Skär kycklingfilé i mindre bitar. Vänd dessa i vetemjöl, uppvispad ägg och pankoströbröd. Jag brukar smaksätta ströbrödet med salt, nymalen svartpeppar, vitlökspulver och paprikapulver.

Hetta upp neutral olja och fritera kycklingen gyllene i omgångar. Om du är osäker på om kycklingen är helt tillagad, eller vill göra mycket kyckling, kan du låta den gå i ugnen en stund (150 grader, ca 15 minuter). Kontrollera med termometer eller dela med kniv, för säkerhets skull.

Dina bao kan du variera efter tycke och smak. Här är några exempel:

  • Picklad rödlök (1-2-3-lag med ättika, socker och vatten)
  • Limepicklad rödkål (krama finstrimlad rödkål med limesaft)
  • Srirachamajonnäs
  • Aioli
  • Sallad
  • Gurka (naturell eller smaksatt med ex. japansk soya, ingefära, sesamolja…)
  • Salladslök eller purjolök
  • Koriander eller bladpersilja
  • Hackade cashew- eller jordnötter