Halloumi Carbonara

Nej, det är inte en carbonara. Men kanske kan vi säga att pastasåsen är inspirerad av den klassiska rätten?

Koka pasta till fyra personer.

Tärna 400 g halloumi eller svensk grillost. Stek gyllene i lite olivolja. Mot slutet låter du 2 finrivna vitlöksklyftor fräsa med.

Vispa samman 3 äggulor och 3 dl vispgrädde i en skål. Riv ner generöst med parmesanost.

Har pastan kokar klart? Spara då pastavatten i en mugg. Häll av pastan och häll direkt ner den i stekpannan tillsammans med såsen. Tillsätt pastavatten, börja med 1 dl.

Låt såsen koka samman med pastan till en krämig helhet. Krydda med nymalen svartpeppar och ev. mer salt om så behövs.

Klart för servering med extra parmesanost och nymalen svartpeppar på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *