Etikett: oliver

Cocktail Party 1960s
Buffé, Plock (antipasti, meze, tapas...)

Cocktail Party 1960s

Jag startade en bokklubb för två år sedan. Läsa/lyssna på bok och avnjuta en måltid med inspiration från boken. Denna gång utspelade sig boken till stor del i brittiska societeten under 1960-talet, därav denna meny. Vilken bok? Sista brevet från din älskade, av Jojo Moyes. Inspirationen till menyn hittades på olika brittiska och amerikanska sajter. […]

Sötpotatissallad
Sallad, Tillbehör, Vegetariskt (lakto-ovo)

Sötpotatissallad

Ett hitte-på-recept utifrån det som fanns i grönsakslådan. Fräscht och gott – och färgglatt! Skala och tärna (2×2 cm) en stor sötpotatis. Blanda sötpotatisen med olivolja, salt och nymalen svartpeppar på en bakpappersklädd plåt. Rosta sötpotatisen i ugnen (225 grader) tills den är mjuk och har fått fin färg, det tar ca 20 minuter.  Medans sötpotatisen är i ugnen fortsätter du […]

Ugnsbakad sej med tomat, kapris och oliver
Fisk, Sås & Kryddsmör

Ugnsbakad sej med tomat, kapris och oliver

Jag väljer ofta sej till vardags. Det är en god fisk med oförtjänt grått rykte, enligt mig. Här serverad med italienska smaker, upphovsmannen är Paolo Roberto (Mitt kök/Expressen). Dock har jag förenklat receptet lite, det blir smidigast så när det vankas tisdags-fisk 🙂 Skala och koka potatis till fyra personer. Sätt ugnen på 150 grader. Skär 600-700 […]

Smördegspizza med mangold, fetaost och oliver
Pizza, Plock (antipasti, meze, tapas...), Vegetariskt (lakto-ovo)

Smördegspizza med mangold, fetaost och oliver

Fick så fin mangold av min väninna, en rejäl påse. Blev lite olika tillbehör till veckans middagar, men just denna rätt vill jag tipsa om. Vegetarisk, men kan kompletteras med ex. parmaskinka.  Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram smördeg, jag föredrar kyld på rulle framför frysta plattor. Skär smördegen i bitar, ex. trianglar. Snitta smördegen […]