Detta recpet är hämtat från ICA:s kundtidning Buffé (nummer 12/2015). Receptet ger 16 smördegpuffar (jag halverade ICA:s recept).
Skala och skiva 3 gula lökar. Stek löken riktigt mjuk och gyllene i en klick smör (tar ca 15 minuter). Smaksätt löken med 0,5 tsk torkad timjan, 0,5 tsk torkad rosmarin samt 1 tsk strösocker.
Strimla och grovhacka 1 dl soltorkade tomater i olja. Kärna ur och skiva 1 dl svarta oliver.
Ta fram 1 rulle kyld smördeg. Halvera rullen och lägg in halvan du inte behöver i kylen igen. Skär sedan ut 16 rutor av smördegen som du ska använda. Resterande smördeg kan du gärna använda till att göra en liknande smördegspuff med västerbottensost och rom, se recept här.
Hit kan du förbereda, om du vill.
Vid servering: Lägg ut smördegsbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Fördela den karamelliserade löken över smördegsbitarna, toppa med soltorkade tomater och oliver.
Grädda smördegspuffarna i mitten av ugnen i ca 15 minuter, i 225 graders ugnsvärme.
Ta ut smördegspuffarna och lägg upp dem på ett tjusigt serveringsfat. Toppa med lite finrivet citronskal och lite bladpersilja. Avnjuts direkt, gärna med ett glas skumpa 🙂