Sambalkyckling

Sambalkyckling

Du vet den där rätten där man kör in rå lövbiff eller råa fläskkotletter i ugnen med en sås gjord smaksatt med kinesisk soya och sambal oelek? Detta är samma sak – fast med kyckling. Jag försteker dock mina kycklingfiléer, eftersom jag gillar stekytan. 

Sätt ugnen på 175 grader. 

Dela 3-4 kycklingfiléer i totalt 12 bitar. Salta och peppra, och bryn dem därefter i en klick smör i stekpannan. Om du vill kan du även ha hela kycklingfiléer, öka dock tillagningstiden i ugnen något. 

Vispa samman såsen: Blanda 2 dl crème fraiche och 1 dl mjölk som smaksätts med 1-2 pressade vitlöksklyftor1 tsk sambal oelek och 1,5 msk kinesisk soya

Lägg de brynta kycklingbitarna i en ugnsfast form och häll såsen över. Tillaga i mitten av ugnen i ca 25 minuter, kontrollera att kycklingen är genomstekt. Servera gärna med ris och en blandad sallad