Smördeg, Västerbottensost, rom, rödlök… Bara godsaker som samsas på dessa små munsbitar! Receptet ger 16 puffar.
Rör samman 1 dl crème fraiche och 100 g riven Västerbottensost (eller annan smakrik ost), smaksätt med 1 tsk honung.
Ta fram 1 rulle kyld smördeg. Du behöver bara använda halva smördegen till detta recept, så förvara den resterande smördegen i kylen eller gör även smördegspuffar med karamelliserad lök och andra godsaker. Receptet till dessa hittar du här.
Skär smördegen som du ska använda i 16 bitar.
Hit kan du förbereda, om du vill.
Fördela smördegsbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Bred lite ostfyllning på varje smördegsbit och grädda dem sedan i mitten av ugnen i ca 15 minuter, i 225 graders ugnsvärme.
När de är färdiggräddade lägger du upp dem på ett fint fat och toppar med en liten klick crème fraiche, lite finhackad rödlök och en liten klick rom. Garnera gärna med en dillvippa. Serveras genast och gärna i sällskap med bubblande dryck 🙂