Orecchiette med tomat, fetaost och lufttorkad skinka

Orecchiette med tomat, fetaost och lufttorkad skinka

Medelhavet fångat i en tallrik! Receptet är hämtat från “Mitt kök”.

Halvera 250 g cocktailtomater. Skär ca 10 basilikablad (eller annan ört) i strimlor. Blanda tomater och basilika med 2 msk pressad citronsaft och lika mycket olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.

Tärna 1 paket fetaost.

Koka 300-350 g orécchiette, eller annan pasta, al dente. Häll av pastan och häll den i en stor skål, rör ner 1,5 dl pesto (färdigköpt eller hemgjord). Blanda ner tomatsalladen och ringla över ytterligare olivolja vid behov. Toppa med finrivet skal från 1 citron samt flingsalt och svartpeppar. Fördela fetaosten över pastan.

Servera antingen vegetarisk eller lägg till en god charkuteri, vi valde lufttorkad skinka denna kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *