Kycklingrullader med polenta

Kycklingrullader med polenta

Kycklingrullader fyllda med godsaker som får puttra i en god tomatsås. Känns som italiensk husmanskost 🙂 Ursäkta den dåliga bilden…

Börja med fyllningen: Hacka 0,5 dl kapris och lika mycket färsk basilika. Blanda med 1 dl riven parmesanost och 2 pressade vitlöksklyftor.

Skär 4 kycklingfiléer på sidan så du får två tunna skivor av varje filé. Lägg en skiva lufttorkad skinka på varje kycklingskiva, fördela fyllningen. Rulla ihop till rullader och fäst ihop med tandpetare.

Bryn kycklingrulladerna i en klick smör i en stekpanna.

Fortsätt med tomatsåsen: Finhacka 1 gul lök, fräs den mjuk i olivolja i en kastrull. Tillsätt 1 burk körsbärstomater1 msk tomatpuré och 0,5 dl vitt eller rött vin. Smaka av med strösockersalt och svartpeppar. Låt de brynta kycklingrulladerna puttra i tomatsåsen tills de är klara.

Bara polentan kvar: Följ anvisningarna på förpackningen och gör polenta till fyra portioner (på min påse angavs 8 dl vatten till 2 dl polentagryn, som smaksattes med 1 hönsbuljongtärning). När polentan är färdig smaksätter du den med 1 dl riven parmesan och en klick smör, samt ev. salt och svartpeppar.

Lägg upp och servera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *