På min blogg har jag även en snabbvariant på Caesardressing med köpt majonnäs. Det är inte mycket svårare att göra sin egen majonnäs som bas för denna dressing – med stavmixer får du ett perfekt resultat! Knäck 1 ägg i en högre bunke/kanna/mixerkanna. Tillsätt 1 finriven/pressad vitlöksklyfta, 1 tsk dijonsenap, 1 msk citronsaft, en klick […]
Etikett: kapris
Ugnsbakad sej med tomat, kapris och oliver
Jag väljer ofta sej till vardags. Det är en god fisk med oförtjänt grått rykte, enligt mig. Här serverad med italienska smaker, upphovsmannen är Paolo Roberto (Mitt kök/Expressen). Dock har jag förenklat receptet lite, det blir smidigast så när det vankas tisdags-fisk 🙂 Skala och koka potatis till fyra personer. Sätt ugnen på 150 grader. Skär 600-700 […]
Kycklingrullader med polenta
Kycklingrullader fyllda med godsaker som får puttra i en god tomatsås. Känns som italiensk husmanskost 🙂 Ursäkta den dåliga bilden… Börja med fyllningen: Hacka 0,5 dl kapris och lika mycket färsk basilika. Blanda med 1 dl riven parmesanost och 2 pressade vitlöksklyftor. Skär 4 kycklingfiléer på sidan så du får två tunna skivor av varje filé. Lägg en skiva lufttorkad skinka på varje kycklingskiva, fördela fyllningen. […]
Torsk med stekt gnocchi i citronsås med dill, parmesan och kapris
Receptet är hämtat från Allt om mat nummer 6/2016. Så himla gott! Sätt ugnen på 200 grader. Riv 25 g parmesanost fint. Ansa och strimla 3-4 salladslökar. Skölj och skiva 1 squash. Koka upp 2,5 dl mellan- eller vispgrädde, 1 fiskbuljongtärning och 1 msk pressad citron. Smaka av med salt och svartpeppar, tänk dock på att buljongtärningen ger mycket sälta. Tillsätt de vita strimlorna från salladslöken […]