Torsk med stekt gnocchi i citronsås med dill, parmesan och kapris

Torsk med stekt gnocchi i citronsås med dill, parmesan och kapris

Receptet är hämtat från Allt om mat nummer 6/2016. Så himla gott!

Sätt ugnen på 200 grader. Riv 25 g parmesanost fint. Ansa och strimla 3-4 salladslökar. Skölj och skiva 1 squash.

Koka upp 2,5 dl mellan- eller vispgrädde1 fiskbuljongtärning och 1 msk pressad citron. Smaka av med salt och svartpeppar, tänk dock på att buljongtärningen ger mycket sälta. Tillsätt de vita strimlorna från salladslöken och låt sedan såsen stå och sjuda på svag värme.

Smöra en ugnsfast form och lägg ner 500 g torsfilé/torskrygg i portionsbitar. Krydda med salt och svartpeppar, och lägg en klick smör på varje fiskbit. Tillaga fisken i mitten av ugnen i ca 15 minuter. När fisken är klar ska du ta tillvara skyn och hälla den i citronsåsen.

Stek squashen och 500 g färsk potatis-gnocchi i smör (snåla inte :)), krydda med salt och svartpeppar. Mot slutet strör du över den rivna parmesanosten samt 2 msk kapris.

Lägg upp gnocchi/squash och fisk på tallriken, ringla citronsås över och toppa med dillvippor. Man kan även blanda ner en god salladssort med gnocchin och squashen, ex. rosé eller ruccola om man vill ha mer grönt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *