Chokladtårta med skumtomtefluff och chokladgrädde

Chokladtårta med skumtomtefluff och chokladgrädde

Två hemgjorda fyllningar och köpebotten – man får lägga ribban olika högt 🙂

Chokladgrädde: Blanda 3 dl vispgrädde med 3 msk kakao och 3 msk strösocker. Låt stå 5 minuter och vispa sedan grädden fluffig med elvispen. Om man tillsätter kakaon efter att man har vispat grädden så blir grädden grynig…

Skumtomtefluff: Klipp 70 g skumtomtar i småbitar (typ 8-10 bitar/tomte). Värm upp 3 dl vispgrädde och tillsätt skumtomtebitarna. låt inte grädden koka upp! Rör hela tiden och se skumtomtarna smälta ner i den varma grädden, och var lugn – det tar en stund! Häll upp den ljusrosa grädden i en skål och låt stå i kylen i minst 6 h. Ta då fram grädden och vispa upp som vanlig grädde. Om den skulle kännas hård så kan du bara tillsätta en skvätt ovispad grädde och fortsätta vispa med elvispen.  

Jag köpte chokladbottnar (finns på bl.a ICA) och lade ihop med chokladgrädde och skumtomtefluff. Jag strök även lite chokladgrädde på sidorna och fäste KitKat-bitar runtom tårtan. Tårtan toppades med spritsad skumtomtefluff och silverkulor.

Vill du baka egen tårtbotten hittar du ett superbra recept här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *