Sprödbakad torsk med ärtor, fetaost och dill

Sprödbakad torsk med ärtor, fetaost och dill

Jag blev verkligen överraskad över hur smakfull kombinationen fetaost, ärtor och dill blev! Och detta i kombination med böngroddar och sprödbakad torsk 😉 Receptet kommer från ICA:s kundtidning “Buffé” nummer 11/2017. En wrap räcker per person, de var väldigt mättande!

Börja med att tina ca 200 g frysta ärtor. Smula ner 150 g fetaost i en skål och tillsätt de tinade ärtorna. Mosa samman så gott det går. Tillsätt drygt 0,5 dl matyoghurt (jag kan säga att det funkar lika bra med créme fraiche om du inte råkar ha yoghurt hemma). Krydda röran med fryst dill, lite salt samt nymalen svartpeppar. Jag lade även till lite pressad citron för extra fräschör. Låt röran stå kallt fram till servering. Röran går utmärkt att förbereda dagen innan.

Stek 4 frysta portionsbitar sprödbakad torsk i en rejäl klick smör. Öppna en konservburk med  böngroddar (vi hittade inte färska böngroddar i vår butik) och skär fyra tjusiga klyftor citron. Värm 4 tortillabröd (medium-storlek).

Servera den varma, sprödbakade torsken med ärt- och fetaoströran, böngroddar samt en citronklyfta. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *