Helt vanlig klyftpotatis som “piffas till” med ruccola.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala potatis till fyra personer. Skär dem i klyftor. Tips! Här brukar jag ofta förbereda dagen innan, för att få vardagsmatlagningen att gå snabbare. Jag lägger potatisklyftorna i en bunke och täcker med kallt vatten. Sedan får bunken stå i kylen till nästa dag då potatisen ska tillagas.
Lägg potatisklyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda även med salt och nymalen svartpeppar. Tillaga potatisen i mitten av ugnen i 20-25 minuter, gärna med varmluft för extra fin färg.
När några minuter av tillagningstiden återstår kan du krydda med valfri torkad ört, jag är väldigt förtjust i timjan eller rosmarin.
När potatisen är helt klar tar du ut den ur ugnen. Blanda den varma potatisen med ett par rejäla nävar ruccola. Klart för servering!