Klyftpotatis med ruccola

Klyftpotatis med ruccola

Helt vanlig klyftpotatis som “piffas till” med ruccola.

Sätt ugnen på 225 grader. 

Skala potatis till fyra personer. Skär dem i klyftor. Tips! Här brukar jag ofta förbereda dagen innan, för att få vardagsmatlagningen att gå snabbare. Jag lägger potatisklyftorna i en bunke och täcker med kallt vatten. Sedan får bunken stå i kylen till nästa dag då potatisen ska tillagas.

Lägg potatisklyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda även med salt och nymalen svartpeppar. Tillaga potatisen i mitten av ugnen i 20-25 minuter, gärna med varmluft för extra fin färg. 

När några minuter av tillagningstiden återstår kan du krydda med valfri torkad ört, jag är väldigt förtjust i timjan eller rosmarin.

När potatisen är helt klar tar du ut den ur ugnen. Blanda den varma potatisen med ett par rejäla nävar ruccola. Klart för servering!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *