En underbar tager-vad-man-haver-sallad med en balsamvinägervinegrette! En sallad på våren, när färskpotatis och jordgubbar börjar synas i butikshyllorna men när frysta grönsaker ger mer färg än färska. Koka 400 g färskpotatis, låt svalna. Tina 100 g frysta ärtor, eller ta hälften ärtor och hälften edamamebönor. Skär 100 g färska jordgubbar i bitar. Lägg ut salladsblad […]
Etikett: ruccola
Klyftpotatis med ruccola
Helt vanlig klyftpotatis som ”piffas till” med ruccola. Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatis till fyra personer. Skär dem i klyftor. Tips! Här brukar jag ofta förbereda dagen innan, för att få vardagsmatlagningen att gå snabbare. Jag lägger potatisklyftorna i en bunke och täcker med kallt vatten. Sedan får bunken stå i kylen till nästa dag […]
Sallad med ton av Caprese
Tomat + mozzarella + basilika = Caprese. Lite ruccola i botten och olivolja på toppen som komplement denna gång. Fördela ruccola över ett fat. Fördela skurna tomater, delad mozzarella och strimlad färsk basilika över salladsbladen. Toppa alltihop med olivolja och nymalen svartpeppar. Fräscht, enkelt och gott!
Grön sallad med edamamebönor och solrosfrön
En enkel sallad med olika textur, och den är nästan för nyttig 🙂 Ett trevligt inslag på vårbuffén, där den ger 4-6 portioner. Tina 1 ask frysta edamamebönor á 250 g (finns i frysdisken på ex. ICA och Willy:s). Låt dem rinna av på hushållspapper. Rosta 0,5 dl solrosfrön i en torr, het stekpanna. Skölj och skiva 10-12 rädisor tunt. Mixa […]
Snittar med julskinka, senapscréme och granatäpple
Perfekt tilltugg till glöggminglet – eller uppesittarkvällen! Receptet är en variant på Monica Ahlbergs recept. Tyvärr har jag ingen bild, får ta tag i det… Blanda först ihop senapscrémen, som består av 3 msk grovkornig senap, 2 msk majonnäs och 1 tsk finrivet apelsinskal. Skär 5-6 skivor kavring eller 3-4 skivor vörtbröd i triangelformade snittar. Rosta dem gärna i ugnen ett par […]