En enkel sallad med olika textur, och den är nästan för nyttig 🙂 Ett trevligt inslag på vårbuffén, där den ger 4-6 portioner.
Tina 1 ask frysta edamamebönor á 250 g (finns i frysdisken på ex. ICA och Willy:s). Låt dem rinna av på hushållspapper.
Rosta 0,5 dl solrosfrön i en torr, het stekpanna. Skölj och skiva 10-12 rädisor tunt.
Mixa samman vinegretten i en liten mixer, eller med stavmixern: 1 litet knippe valfria örter (ex. persilja, basilika och oregano), skal och saft från 1 citron och 1 tsk dijonsenap mixas samman. Vispa sedan ner drygt 0,5 dl olivolja, smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Fördela valfria salladsblad, ex. ruccola, på ett stort fat. Strö över rädisor, edamamebönor och solrosfrön. Avsluta med att ringla örtvinegretten över salladen. Serveras omgående!