En underbar tager-vad-man-haver-sallad med en balsamvinägervinegrette! En sallad på våren, när färskpotatis och jordgubbar börjar synas i butikshyllorna men när frysta grönsaker ger mer färg än färska. Koka 400 g färskpotatis, låt svalna. Tina 100 g frysta ärtor, eller ta hälften ärtor och hälften edamamebönor. Skär 100 g färska jordgubbar i bitar. Lägg ut salladsblad […]
Etikett: edamamebönor
Koreanska köttbullar
Jag älskar Zeinas kitchen – där finns liksom allt! Som dessa fantastiska små köttbullar 🙂 Blanda alla ingredienser till köttbullarna i en bunke. Låt smeten vila 15 minuter innan du rullar små köttbullar (25-30 st): 500 g köttfärs, välj själv mellan nöt/fläsk/bland/kyckling 1 ägg 4 msk ströbröd 1 salladslök, finhackad 1 vitlöksklyfta, finriven/pressad 1 msk […]
Edamamebönor med flingsalt
Underbara och supernyttiga gröna bönor gömmer sig i det sega skalet. Enkelt att dra ut bönorna med tänderna, men låt skalet hamna i komposten. Koka upp vatten och salt. Låt frysta edamamebönor koka 2-3 minuter. Beräkna 500 g till ca 6 portioner. Häll av bönorna och lägg upp dem i serveringsskål, toppa med flingsalt. Klart!
Poké bowl med lax, avokado, mango, edamamebönor…
Poké bowl härstammar från Hawaii, med asiatiska influenser. Rätten går att variera i det oändliga och är enkel att göra vegetarisk eller vegansk. Börja med den marinerade laxen: Tärna ca 500 g lax, vi tog lax som hade varit fryst för att vara på den säkra sidan. Tärningarna på bilden blev lite stora tyckte vi, så jag […]
Grön sallad med edamamebönor och solrosfrön
En enkel sallad med olika textur, och den är nästan för nyttig 🙂 Ett trevligt inslag på vårbuffén, där den ger 4-6 portioner. Tina 1 ask frysta edamamebönor á 250 g (finns i frysdisken på ex. ICA och Willy:s). Låt dem rinna av på hushållspapper. Rosta 0,5 dl solrosfrön i en torr, het stekpanna. Skölj och skiva 10-12 rädisor tunt. Mixa […]
Vietnamesiska sommarrullar
Upphovsmakaren till detta recept är Jennie Walldén, och originalreceptet hittar ni här. Vi fyllde våra rullar med handpillade räkor, buljongkokt kyckling, glasnudlar, sallad, alfagroddar, persilja, morot, gurka och salladslök. Så fräscht och gott – och lite starkt med den ena dipsåsen 🙂 De går enkelt att göra vegetariska/veganska om så önskas, välj fyllning som passar dig! […]
Bönsallad med örtvinegrette
Ett proteinrikt tillbehör, som avnjöts till en bit saftig kyckling. Blanda valfria bönor (vi hade edamame och cannellini) med valfria grönsaker (som du ser på bilden hade vi babyspenat och coctailtomater). Edamame hittar du i frysdisken på ex. ICA, bara låt dem tina i kylskåpet över natten. Rör ihop en enkel örtdressing: 1 msk vit balsamvinäger, 2 msk olivolja samt lite frysta provensalska örter. […]