Etikett: edamamebönor

Vårsallad
Buffé, Sallad, Tillbehör, Vegetariskt (lakto-ovo)

Vårsallad

En underbar tager-vad-man-haver-sallad med en balsamvinägervinegrette! En sallad på våren, när färskpotatis och jordgubbar börjar synas i butikshyllorna men när frysta grönsaker ger mer färg än färska. Koka 400 g färskpotatis, låt svalna. Tina 100 g frysta ärtor, eller ta hälften ärtor och hälften edamamebönor. Skär 100 g färska jordgubbar i bitar. Lägg ut salladsblad […]

Koreanska köttbullar
Köttfärs

Koreanska köttbullar

Jag älskar Zeinas kitchen – där finns liksom allt! Som dessa fantastiska små köttbullar 🙂 Blanda alla ingredienser till köttbullarna i en bunke. Låt smeten vila 15 minuter innan du rullar små köttbullar (25-30 st): 500 g köttfärs, välj själv mellan nöt/fläsk/bland/kyckling 1 ägg 4 msk ströbröd 1 salladslök, finhackad 1 vitlöksklyfta, finriven/pressad 1 msk […]

Edamamebönor
Sallad

Edamamebönor med flingsalt

Underbara och supernyttiga gröna bönor gömmer sig i det sega skalet. Enkelt att dra ut bönorna med tänderna, men låt skalet hamna i komposten. Koka upp vatten och salt. Låt frysta edamamebönor koka 2-3 minuter. Beräkna 500 g till ca 6 portioner. Häll av bönorna och lägg upp dem i serveringsskål, toppa med flingsalt. Klart!

Grön sallad med edamamebönor och solrosfrön
Sallad

Grön sallad med edamamebönor och solrosfrön

En enkel sallad med olika textur, och den är nästan för nyttig 🙂 Ett trevligt inslag på vårbuffén, där den ger 4-6 portioner.  Tina 1 ask frysta edamamebönor á 250 g (finns i frysdisken på ex. ICA och Willy:s). Låt dem rinna av på hushållspapper. Rosta 0,5 dl solrosfrön i en torr, het stekpanna. Skölj och skiva 10-12 rädisor tunt. Mixa […]

Vietnamesiska sommarrullar
Fisk, Kyckling, Plock (antipasti, meze, tapas...), Skaldjur

Vietnamesiska sommarrullar

Upphovsmakaren till detta recept är Jennie Walldén, och originalreceptet hittar ni här. Vi fyllde våra rullar med handpillade räkor, buljongkokt kyckling, glasnudlar, sallad, alfagroddar, persilja, morot, gurka och salladslök. Så fräscht och gott – och lite starkt med den ena dipsåsen 🙂 De går enkelt att göra vegetariska/veganska om så önskas, välj fyllning som passar dig! […]

Bönsallad med örtvinegrette
Sallad, Vegetariskt (lakto-ovo)

Bönsallad med örtvinegrette

Ett proteinrikt tillbehör, som avnjöts till en bit saftig kyckling.  Blanda valfria bönor (vi hade edamame och cannellini) med valfria grönsaker (som du ser på bilden hade vi babyspenat och coctailtomater). Edamame hittar du i frysdisken på ex. ICA, bara låt dem tina i kylskåpet över natten. Rör ihop en enkel örtdressing: 1 msk vit balsamvinäger, 2 msk olivolja samt lite frysta provensalska örter. […]