Couscous-sallad med fetaost, melon och persilja

Couscous-sallad med fetaost, melon och persilja

Ett litet “hopkok” av vad som fanns hemma i kyl och skafferi. Det var gott, men jag tror nog det blir ännu bättre med en fastare melon så som galia- eller honungsmelon.

Tillaga couscous enligt förpackningen (mitt märke angav 1 dl couscous + 1 dl kokande vatten = 3 dl färdig couscous).

Tärna melon och ca 10 cm gurka. Strimla ett litet knippe bladpersilja (krusbladig funkar så klart om du inte hittar slätbladig). Finhacka även 1/2 rödlök eller 2 salladslökar.

Torrosta 1/2 dl pumpakärnor i en het stekpanna, avsluta med att strö lite flingsalt över de rostade fröna. Passa fröna noggrannt då de lätt bränns i den heta pannan.

Låt coscousen svalna innan du blandar den med melon, gurka, persilja och lök i en stor skål. Smaksätt med 1 msk pressad citronsaft och 2 msk olivolja.Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Avsluta salladen med att toppa med smulad fetaost (75-100 g) och de rostade pumpakärnorna.

Vi åt salladen till helstekt kyckling, men jag kan även tänka mig att kött eller charkuterier passar bra till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.