Ett litet “hopkok” av vad som fanns hemma i kyl och skafferi. Det var gott, men jag tror nog det blir ännu bättre med en fastare melon så som galia- eller honungsmelon.
Tillaga couscous enligt förpackningen (mitt märke angav 1 dl couscous + 1 dl kokande vatten = 3 dl färdig couscous).
Tärna melon och ca 10 cm gurka. Strimla ett litet knippe bladpersilja (krusbladig funkar så klart om du inte hittar slätbladig). Finhacka även 1/2 rödlök eller 2 salladslökar.
Torrosta 1/2 dl pumpakärnor i en het stekpanna, avsluta med att strö lite flingsalt över de rostade fröna. Passa fröna noggrannt då de lätt bränns i den heta pannan.
Låt coscousen svalna innan du blandar den med melon, gurka, persilja och lök i en stor skål. Smaksätt med 1 msk pressad citronsaft och 2 msk olivolja.Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Avsluta salladen med att toppa med smulad fetaost (75-100 g) och de rostade pumpakärnorna.
Vi åt salladen till helstekt kyckling, men jag kan även tänka mig att kött eller charkuterier passar bra till.