Jag är allergisk mot hasselnötter och har därför svårt för Nutella. Men jag kan tipsa om att på IKEA och Lidl finns Nutella-kopior som innehåller pyttelite hasselnötter som funkar för mig åtminstone. Detta är en supersnabb brownie som man snabbt rör ihop, enkelt och gott 🙂
Smöra och bröa kanterna på en fyrkantig form (ca 20×20 cm). Lägg ett tillklippt bakplåtspapper i botten av formen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält 150 g smör i en kastrull.
Medan smöret smälter blandar du följande ingredienser i en skål: 2,5 dl strösocker, 4-5 msk kakao, en nypa salt och 2 tsk vaniljsocker. Häll det smälta smöret över detta och rör ihop.
Tillsätt sedan 1 dl Nutella (eller Nutella-kopia), 2 ägg och 1,5 dl vetemjöl. Blanda snabbt ihop till en smet och häll den sedan i den förberedda formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen innan du skär den i ca 16 bitar.