Banankaka med choklad och pecannötter

Banankaka med choklad och pecannötter

Banankaka är ett klassiskt sätt att ta till vara övermogna bananer. Pecannötterna i receptet kan så klart byta ut mot andra nötter eller uteslutas helt.

Börja med att smöra och bröa en avlång bakform (en vanlig rund sockerkaksform funkar givetvis också).

Sätt ugnen på 175 grader.

Grovhacka 50-100 g mörk choklad och 50 g pecannötter. Mosa 2 mogna bananer.

Rör 100 g smör mjukt i en bunke. Tillsätt 2 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker, vispa samman. Tillsätt 2 ägg, ett i sänder, och vispa till en smet.

Blanda ner 4 dl vetemjöl1 tsk bakpulver och 1 tsk kanel. Rör till en smidig smet. Vänd till sist ner den grovhackade chokladen och nötterna.

Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Kontrollera med en sticka att kakan är klar, dvs. stickan ska vara helt torr.

Stjälp upp kakan på sockrat underlag. Låt kallna och skär sedan i ca 15 skivor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *