Torskfilé med gnocchi och rödbetor

Torskfilé med gnocchi och rödbetor

Torsk, rödbetor och fetaost – en fin kombination, eller hur?

Börja med fetaostsåsen:

Mosa samman 1 paket fetaost med 2 dl crème fraiche, 2 msk majonnäs, 1 finriven vitlöksklyfta och lite honung. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Plasta skålen och ställ i kylen fram till servering. Gör gärna såsen dagen innan. Ju längre den får stå, desto bättre!

Fortsätt med rödbetor och gnocchi:

Koka 3-4 rödbetor tills de är mjuka, det tar 20-40 minuter beroende på storlek. Kolla med sticka så att de är helt mjuka. Låt dem kallna i kallt vatten innan du skalar dem med en liten kniv. Skär i klyftor och lägg i en skål som får stå framme på arbetsbänken. Smaksätt med lite honung, salt samt nymalen svartpeppar.

Hetta upp smör i en stekpanna. Stek 500 g potatisgnocchi frasig, tillsätt mer smör om det behövs. Rör inte för ofta utan låt den få en yta. Annars blir det mer mosigt än frasigt. Viktigt! Koka inte gnocchin, även ifall det står så i en del recept. Då blir den seg och konstig, nä smörstekt och frasig ska den vara!

Och nu, torskfilén. Ja, det kryddas helt enkelt med salt och nymalen svartpeppar innan den steks varsamt i smör. Överstek inte, ingen gillar torr fisk. Beräkna 500-600 g torskfilé till fyra portioner.

Dags för servering! Gnocchi och rödbetor toppades med skuren bladpersilja, men det är absolut inget måste.

Jag serverade även med lite picklad fänkål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *