Picklad fänkål

Picklad fänkål

Jag gillar inte fänkål… Alls. Det smakar lakrits. Men krispet är ju så gott till fisk! På en lokal lunchrestaurang fick jag tipset om att pickla den i en klassisk 1-2-3-lag. Så gott! Och mycket mindre lakritssmak 🙂

Ansa 0,5-1 fänkålsstånd. Skiva tunt, använd gärna mandolin. Jag skivade även gurka tunt.

Blanda samman 1-2-3-lagen. Till fyra personer tycker jag det är lagom att använda matsked som ”del”. Alltså;

  • 1 msk ättika (12 %)
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk kallt vatten

Rör tills sockret har lösts upp och blanda sedan med fänkål och gurka. Du kan, om du vill, även smaksätta med lite fryst dill. Eller dillen på fänkålen, om du har fått ett stånd med dillen kvar. Då blir det så klart lite mer lakritssmak 🙂

Låt stå kallt ca 30 minuter innan servering.