Jag gillar inte fänkål… Alls. Det smakar lakrits. Men krispet är ju så gott till fisk! På en lokal lunchrestaurang fick jag tipset om att pickla den i en klassisk 1-2-3-lag. Så gott! Och mycket mindre lakritssmak 🙂 Ansa 0,5-1 fänkålsstånd. Skiva tunt, använd gärna mandolin. Jag skivade även gurka tunt. Blanda samman 1-2-3-lagen. Till […]
Etikett: ättika
Dillkött
Sötsyrlig sås med valfritt protein. På bilden ser du vildsvin, klassiskt är annars kalvkött. Även kyckling ska tydligen vara gott, jag får testa och återkomma med respons på detta. Receptet hittade jag på ICA.se. Putsa 500-700 g benfritt kött och skar i 2-3 cm stora bitar. Lägg det i en gryta och täck med vatten. Låt koka upp […]
Bahn mi
Smakrika köttbullar, picklade grönsaker, chilisås och varma baguetter. Visst låter det gott?! Receptet kommer från Allt om mat. Receptet ger 3-4 portioner. Börja med de picklade grönsakerna: Blanda en lag på 0,5 dl ättika (12 %), 1 dl strösocker och 1,5 dl vatten. Häll hälften av lagen i en annan skål. I skål nummer 1 lägger du ner 2 finstrimlade morötter och i […]